Ana Brnabić Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Da li danas emitujete program, upitala je danas premijerka Srbije Ana Brnabić novinara N1 koji joj je postavio pitanje na konferenciji za novinare posle ceremonije kojom je označen početak direktnih letova između Beograda i Tjenđina u Kini.

Umesto odgovora na pitanje, Brnabić se još jednom na sraman način obratila novinarima koji su na konferenciju došli da joj postave pitanje. Po ko zna koji put, premijerka Srbije je targetirala medije Nova S i N1 i optužila ih da hoće da naude sopstvenoj državi.

Brnabić je ocenila da su dve televizije u vlasništvu Junajted medije, N1 i Nova S, pokrenule kampanju o slobodi medija na dan koji je bio veoma važan za Srbiju, kada se održavao samit EU – Zapadni Balkan u Tirani.

Hteli ste da se skrene pažnja ili da dodatno otežate Srbiji i vi ste to pokazali, rekla je Brnabić i dodala da su se te dve televizije „samougasile“ da bi pokazale da nema slobode medija.

Kad ste se odlučili da ponovo radite, to znači da u Srbiji postoji sloboda medija, konstatovala je ona i ocenila da je kampanja N1 i Nove S bila nekorektna prema kolegama iz drugih medija, navodeći kao primer Juronjuz ili Insajder.

Kad ste se upalili, pokazali ste da postoji sloboda medija, kao i dan pre toga, rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO Obradović: Uspešna akcija TV Nova S i N1, REM je u službi režima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar