Foto: Printscreen/Tv5, Privatna arhiva

Predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić dodelila je sebi i svom zameniku Milenku Ordagiću solidarnu pomoć u iznosu od 49.500 dinara. Pomoć je, kako se navodi u rešenju, odobrena zbog prevazilaženja posledica energetske krize. I dok brojni građani grcaju i ne mogu da obezbede sebi pomoć, pojedinici funkcioneri se snalaze.

U rešenju se navodi da se predsednici opštine Bajina Bašta Vesni Đurić odobrana isplata solidarne pomoći u visini od 49.500 dinara, kao pomoć u prevazilaženju posledica energetske krize.

Foto: Privatna arhiva

U obrazloženju se navodi da je Posebnim kolektivnim ugovorom za zaposlene propіsano pravo zaposlenog na solidarnu pomoć za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenog u skladu sa merama propisanim opštim aktom poslodavca i raspoloživim finansijskim sredstvima.

Kako je obrazloženo u rešenju, solidarna pomoć se isplaćuje po sledećim kriterijumima: – zaposlenom čiji je iznos neto plate do 50.000,00 dinara u mesecu oktobru u godini u kojoj se isplaćuje solidarna pomoć, u punom iznosu utvrđene solidarne pomoći.

Foto: Privatna arhiva

Isto rešenje odobreno je i zameniku predsednika opštine Milenku Ordagiću, koje je takođe namenjeno 49.500 dinara kao pomoć u prevazilaženju posledica energetske krize.

Podsetimo, ovo nije prvi slučaj da funkcioneri iz Srbije koriste ovakav način da prevaziđu energetsku krizu, koju imaju svi građani.

Tako je oktobru u Nišu skupštinski odbor za administrativna pitanja doneo je rešenje o isplati 40.000 dinara svim funkcionerima na stalnom radu, radi prevazilaženja energetske krize u predstojećem periodu. Iz Odbora kažu da će solidarnu pomoć dobiti preko 20 zaposlenih, a iz opozicije apeluju na Grad da novac usmeri socijalno ugroženim Nišlijama.

Dok je opozicija kritikovala da se neracionalno troše sredstva, vlast je navodila kako u tome ne vidi ništa sporno.

Bonus video: Pavlović: Strujna energetska kriza je trenutno br.1 u zemlji 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare