Foto: Newsmax Adria

"'Pala je krv' - to je slogan koji slušamo danas i koji vrišti sa naslovnih strana novina pod kontrolom vlasti", započeo je večeras uvod u emisiju "Pregled dana" na Newsmax Adria Goran Dimitrijević.

„Pala je krv poručuju ministri, citiraju mediji. Nije dovoljno ono što smo juče videli i nije dovoljno samo preneti šta se dešava Srbima na severu Kosova, moramo više od toga, moramo da hvalimo izlet predsednika u Rašku i Kraljevo, da lajkujemo njegove objave na Instagramu. Posao političara koji vode zemlju je da štite građane i sprovode zakon i za to nema aplauza i niti je potreban direktan prenos na svim televizijama“.

„Kamere su danas sklonjene, oklopna vozila su otišla, niko ne puca, ali običan svet na severu Kosova nije opušten. Ljudi su između tri čekića: jedan je u Beogradu, drugi je u Prištini, treći je među njima. Zarad nekih ciljeva koje većina ne razume, potrebno je njih držati sve vreme mobilisane, uznemirene, budne. Narod je pretvoren u poruke sa izbornih bilborda, bilo da su oni u Prištini, Beogradu ili Mitrovici“, završio je uvod u „Pregled dana“ Goran Dimitrijević.

BONUS VIDEO: Tatjana Lazarević: Sever Kosova ima dugu istoriju otpora nasilnoj integraciji

Komentari

Svi komentari (0)