Zdravko Ponoš Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pokret SRCE osuđuje pretnju bezbednosti člana Saveta REM-a jednako kao što osuđuje REM-ovu patetičnu kopiju samozamračivanja.

„Ovo jeftino glumatanje žrtve u situaciji u kojoj REM svojim nečinjenjem i protivzakonitim činjenjem već godinama žrtvuje slobodne medije i demokratiju u Srbiji predstavlja skroman, ali značajan rezultat u borbi demokratskih snaga za oslobođenje medijskog prostora“, piše u saopštenju SRCE, a zatim se dodaje:

„Možda je i bolje da REM ne radi, nego da radi ono što radi? Ali, neka članovi Saveta sami odluče o tome. Zamena teza im neće proći. Nije demokratska javnost podigla glas zato što N1 ili Nova S nisu dobile nacionalnu frekvenciju, nego zato što su to dobile televizije koje godinama krše zakon i etičke norme. Stvorite uslove za pošteno i otvoreno nadmetanje u skladu sa zakonom, pa neka bolji pobede! Borba za slobodne medije je neprestana i sva zakonska i demokratska sredstva u toj borbi su dozvoljena. Borba za bolju Srbiju je borba za demokratsku i pravednu Srbiju“.

BONUS VIDEO: REM obustavio rad: Ozbiljno im ugrožena nezavisnost i bezbednost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar