Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da nema nikakvih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i ocenio da svojim komentarima kosovski premijer Aljbin Kurti obmanjuje javnost.

„Krajnje je vreme da Aljbin Kurti prestane da obmanjuje javnost i suoči se sa istinom i činjenicama koje jasno dokazuju da nema nikakvih zacrtanih i unapred postavljenih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine“, naglasio je Petković u pisanoj izjavi.

Petković ističe da Kurtija „na dnevnom nivou demantuju međunarodni zvaničnici, a poslednji u nizu je portpatol EU koji je nedvosmisleno rekao da nikakvi veštački rokovi ne postoje u realnosti“.

PROČITAJTE JOŠ

„Jedina štoperica koja otkucava jeste ona za formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojom Priština kasni već 10 godina i zato bi Kurtiju bolje bilo da se fokusira na ispunjenje te preuzete obaveze i implementira ono što je potpisano u Briselu“, naveo je Petković, ocenivši da ostali rokovi „postoje samo u Kurtijevoj glavi“.

Petković je poručio da Kurti uzalud sanja „kako će Beograd da prizna deo svoje teritorije, koji se suprotno međunarodnom pravu predstavlja kao takozvana država“.

BONUS VIDEO: „Traže nam da priznamo Kosovo“: Prva reakcija Vučića nakon odluke Evropskog parlamenta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare