Petar Petković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković naveo je danas da je izjava Evropske unije do sada, a povodom imenovanja Nenada Rašića, dobila odgovor predsednika Aleksandra Vučića kakav zaslužuje.

„Nek se dobro zamisle u EU kada pomisle da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM. Nјihova antisrpska politika dvostrukih aršina večeras je razobličena! „, naveo je Petković na Tviteru.

On je dodao da niko neće moći da protera naš narod sa KiM, pa ni najgori srpski talog udružen sa balkanskim hohštaplerom i opsesivnim srbomrscem Alјbinom Kurtijem.

Ranije večeras, predsednik Vučić je izjavio da odluka privremenog premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija, o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU.

„Imenovanje Rašića je sramna, najblaža reč koja može da se upotrebi. Taj čovek (Rašić) je dobio manje od jedan odsto na izborima, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi. To pokazuje da oni žele progon i proterivanje Srba sa Kosova i Metohije. Nisam siguran da će sutra doći do razgovora sa evropskim komesarom (Oliverom Varheljijem) nakon mojih reči i naših odluka u međuvremenu“, rekao je Vučić za TV „Pink“. On je takodje dodao da neće putovati u Tiranu 6. decembra na samit Evropske unije i Zapadnog Balkana.

#social-embed_1

BONUS VIDEO:  Zašto Aleksandar Vučić i dalje odlaže povlačenje sa čela SNS? gosti Cvijetin Milivojević i Aleksandar Apostolovski 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar