Aleksandar Vučić Foto: MILOS MILIVOJEVIC

Sutra počinje sednica Skupštine Srbije o Kosovu, a čim se ona završi kreće nova. Prema saznanjima Nova.rs poslanicima je rečeno da će nakon rasprave o pregovorima s Prištinom, na dnevni red biti stavljen set pravosudnih zakona, međunarodni sporazumi i izbor novih članova RIK. Računica pokazuje da bi sve zajedno moglo da traje i duže od nedelju dana.

Na današnjem skupštinskom kolegijumu rečeno je da odmah nakon sednice na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriti o nemačko-francuskom predlogu za Kosovo počinje nova sednica. Predviđeno je da se o setu pravosudnih zakona, međunarodnim sporazumima i izboru novih članova RIK govori najmanje pet dana, sa jednim danom pauze.

Takođe, poslanici su informisani da će za tri meseca biti održana još jedna sednica o Kosonu i Metohiji.

Što se sutrašnje sednice tiče, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne veruje da će politički akteri složiti po pitanju ove teme.

„Da budem iskren – ne verujem. Mi živimo u demokratskom obliku političkog režima i prirodno je da ljudi ne budu saglasni. Međutim, nije prirodno da se ne razumemo kad su ključni nacionalni zadaci pred nama i kad se nalazimo u vremenu koje je najteže još od vremena Drugog svetskog rata“, rekao je on.

S druge strane, opozicija ne vidi smisao sednice ukoliko im ne bude dostavljen na uvid nemačko-francuski plan za Kosovo.

Za sada im je dostavljen samo Izveštaj Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO: Vučić: Odgovaraću svima na sednici skupštine, iako neki dolaze zbog samopromocije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar