Jadranka Joksimović i Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić saopštio je danas da je ostalo upražnjeno mesto ministra informisanja i telekomunikacija i da će tek tokom dana biti poznato ko će biti na toj poziciji. Kako je ranije objavio portal Nova.rs, ova funkcijaje najpre bilo ponuđena odlazećoj ministarki za evrointergracije Jadranki Joksimović, ali je ona odbila da vodi ovaj resor.

Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke došlo je do rasprave kad je Jadranka Joksimović, aktuelna ministarka zadužena za evrointegracije, predložena za novu ministarku za informisanje i telekomunikacije. Njoj se, kako navode naši izvori, nije dopala ideja da preuzme pomenutu funkciju i to je rekla šefu Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

Pročitajte još...

Prema informacijama Nova.rs, Joksimović je razgovarala i ranije o ovoj ideji sa premijerkom i mandatarkom Anom Brnabić, kojoj je, kako nam je rečeno, poručila da ne želi pomenuti resor i preuzme novo ministarstvo

„Tada je rekla da smatra da je svoj posao radila dobro i da ne vidi razlog zbog čega bi prihvatala ovu promenu“, objašnjava naš sagovornik i napominje da je Joksimović doživela kao ponižavajuću ponudu da menja resori i da napusti ministarstvo koje vodi već osam godina.

„Njen stav je bio da bi radije da ne bude deo Vlade, ako ne može da bude na istom mestu i da ne želi ‘utešne’ funkcije. To je Vučiću napravilo određene probleme, jer još uvek nema jasno rešenje ko će biti na čelu Ministarstva inofrmisanja i telekomunikacija“, kaže naš sagovornik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare