Sutra će u Beogradu biti ponovo održan protest "Srbija protiv nasilja", a mirna šetnja krenuće u 18 časova ispred zgrade Skupštine Srbije i ići će do mosta Gazela, koji će zatim biti blokiran za saobraćaj dva sata. Tim povodom organizatorima protesta stiglo je upozorenje Ministarstva unutrašnjih poslova, u kojem se navodi da blokiranje Gazele podeže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti, te da će shodno tome pripadnici MUP preduzeti određene mere.

Obaveštenje MUP upućeno organizatorima protesta prenosimo u celosti.

Dana 10. 05. 2023. godine u 15.14 časova elektronskim putem Policijsku upravu za grad Beograd ste obavestili o nameri održavanja okupljanja dana 12.05. 2023. godine, sa početkom u 18 časova, ispred Doma Narodne skupštine, šetnjom do mosta Gazela i blokadom saobraćaja.

Upozoramo vas da blokada autoputa (međunarodni Koridor 10) i mosta Gazela predstavlja potencijalnu opasnost po zdravlje i život, ne samo učesnika u saobraćaju, već i učesnika okupljanja, a pored navedenog predstavlja i ograničenje prava građana koji ne učestvuju u okupljanju.

Takođe, upozoravamo vas da blokadom saobraćaja na autoputu (međunarodni Koridor 10), organizator i učesnici okupljanja podležu kako prekršajnoj, tako i krivičnoj odgovornosti, a sve u skladu sa pozitivno pravnim propisima Republike Srbije.

Napominjemo da će pripadnici MUP-a odlučno preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti na zaštiti lične i imovinske sigurnosti i drugih prava svih građana.

Podsetimo, narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je danas na konferenciji za medije, koju je opozicija održala ispred Vlade Srbije, da će most Gazela u petak biti blokiran na dva sata.

„Pozvali smo sve građane da dođu sutra u 18 sati ispred Skupštine. Nakon okupljanja ćemo se uputiti ka Gazeli. Plan je da na dva sata blokiramo Gazelu kao prvi znak upozorenja sve do ispunjenja ovih zahteva. Pozivamo sve građane da sutra izađu na ulice i trgove svojih gradova i da zaustave i blokiraju saobraćaj. Srbija mora da stane sve dok se ovi zahtevi, koje smo postavili, ne ispune“, rekao Jovanović, dodajući da je sutrašnji protest upozorenje i da će blokade, ukoliko se ne ispune zahtevi, biti vremenske duže.

BONUS VIDEO: Kako NE UGUŠITI energiju i masovnost protesta? – Čedomir Čupić i Radomir Lazović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare