Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik pokreta "Oslobođenje Mlađan Đorđević upitao je danas zbog čega se nastavlja dijalog u Briselu između Beograda i Prištine ako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre samo šest dana obećao da neće biti nikakvih razgovora dok se jedinice specijalne kosovske policije na povuku sa severa.

„Pitamo javno Vučića – šta bi s tim obećanjem? Da li se ROSU povukao ili i dalјe drže duge cevi uperene u Srbe? I pored toga, vi šalјete pregovarača u Brisel“, naveo je Đorđević u pisanoj izjavi i dodao da to pokazuje snagu i ozbiljnost ultimatuma koje Vučić postavlja.

Povodom informacije da bi u nastavku dijaloga u Briselu mogao da učestvuje i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar, Đorđević je zatražio da se i predstavnici Rusije zvanično uključe u pregovore, jer se radi o zemlji koja je članica Saveta bezbednosti i garant Rezolucije 1244.

„Ako SAD ima pravo da učestvuje u pregovorima koje organizuje EU i ako je Srbija na to pristala, ne vidim zašto Rusija to takodje ne bi mogla. Pitanje je samo da li Vučić ima hrabrosti da iznese taj zahtev, ili je obična marioneta zapada“, dodao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare