Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs,TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja doneta je odluka da se novčano kazni šest opozicionih poslanika. Oni su kažnjeni nakon skupštinskih zasedanja na kojima je bilo puno uvreda i teških reči između poslanika vlasti i opozicije.

Odlučeno je da se novčano kazne narodni poslanici Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac i Srđan Milivojević, ali i poslanica ove stranke Dragana Rakić.

Lutovac je dobio kaznu jer je nazivao poslanike SNS „primatima“, ali je predsednik Skupštine Vladimir Orlić propustio da kazni i šefa poslaničke grupe SNS Milenka Jovanova koji je poslanike nazivao primercima.

Rakić je dobila dve opomena zbog vikanja, dok predsedavajući nije čuo da joj je ministar finansija Siniša Mali dva puta psovao majku.

Marinika Tepić, Borko Stefanović, Dragana Rakić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Dalibor Šćekić je simulirao oralni seks dok je govorila poslanica Tatjana Manojlović, Sandra Božić je ocenila da se opozicione narodne poslanice „nude“ Srpskoj naprednoj stranci, a ministar Siniša Mali je meni dva puta opsovao majku“, kazala je Rakić ranije za Novu.

Pročitajte još:

Kaznu su dobili i poslanici Narodne stranke – šef poslaničke grupe Miroslav Aleksić, te poslanici Stefan Jovanović i Borislav Novaković.

Kako Nova.rs saznaje, muškarci će biti kažnjeni sa 10 odsto plate što iznosi 9.310 dinara, dok će poslanica Dragana Rakić biti kažnjena sa 37.242 dinara (40 odsto plate).

Iznenađujuće je da na sednici odbora nije izrečena nijedna kazna za poslanike vlasti, a bilo je brojnih negativnih komentara, uvreda i sramotnih ponašanja predstavnika vlasti. Jedan od najgorih bila je gestikulacija poslanika SNS Dalibora Šćekića, koji se neprimereno ponašao prema poslanici DS Tatjani Manojlović.

Bez kazne je prošao i poslanik SNS Nebojša Bakarec koji je tokom svog obraćanja u Skupštini optužio novinare Nove i Danas da rade protiv države, zagovaraju nezavisnost Kosova, te da vode „hibridni“ rat protiv predsednika Aleksandra Vučića.

Bonus video: Bakarec optužio opoziciju za saradnju sa Veljkom Belivukom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare