Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Sekretarica Zorana Lutovca, Ivana Mijatović, onesvestila se tokom gužve na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke. Sednica je prekinuta neposredno po početku, pošto su protivnici predsednika stranke Zorana Lutovca prišli stolu za kojim sede Lutovac i drugi potpredsednici.

Na sednici Glavnog odbora usvojen je dnevni red. Kada je postalo očigledno da Zoran Lutovac ima većinu, njegovi protivnici izašli su na binu i prekinuli sednicu, uz zvižduke i aplauze.

Potpredsednica Dragana Rakić je na samom početku sednice saopštila da postoji kvorum, da Lutovac treba da podnese izveštaj i da dnevni red treba dopuniti tačkom o smeni sekretara stranke Gorana Jaića.

Upravo je predlog dopune dnevnog reda izazvao gužvu a potpredsednik Dragoslav Šumarac je izašao za pult odakle je trebalo da govori Lutovac, tražeći da se ponovo utvrdi kvorum i da se glasa o izbornoj skupštini. Za njim je izašao i Branislav Lečič, optužujučći Lutovca da deli stranku.

Uoči održavanja sednice Glavnog odbora Demokratke stranke došlo je do sukoba prilikom pokušaja članova stranke da uđu u salu „Madlenianuma“.

Branislav Lečić, glumac i član DS i Toša Dimitrijević, član GO Demokratske strane su se gurali i prepirali na ulasku u salu.

Do sukoba na vratima Madlenianuma došlo je nakon što delu članova DS nije dozvoljeno da uđu na sednicu Glavnog odbora.

„Ne puštaju nikoga iz sekretarijata, jer je privatno zakupljen Madlenijanum. Iznajmili su prostor za “stručno usavršavanje”, a na za Glavni odbor“, rekao je izvor Nova.rs.

Kako dodaje izvor Nova.rs, Darko Simić, član Izvršnog odbora i verifikacione komisije koja treba da zemeni sekretarijat, pretio je članovima koji su na vratima Madlenianuma da će “svi biti izbačeni iz stranke”.

„Lutovac je odbio da razgovara sa Goranom Jaićem i Dragoslavom Šumarcem, a Dušan Kostadinović je pozvao Jaića da se obračunaju“, tvrdi naš izvor.

Prema rečima potpredsednika stranke Dragoslava Šumarca on i Raić su hteli da se “situacija smiri”, alli da je Lutovac odbio da „pregovara sa bilo kim ko radi za Vučića“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare