Foto: Nova.rs

Skupština opštine Severna Mitrovica zakazala je za danas u 13 sati sednicu na kojoj će zakletve položiti novi odbornici.

Jedan od preostala dva odbornika i zamenik predsednika Skupštine opštine Skender Sadiku, najavio je polaganje svečane zakletve novih odbornika, kao i izbor predsedavajućeg SO Severna Mitrovica.

Kako najavljuje Sadiku, na sednici će zakletve položiti odbornici koji su sertifikovani od strane Centralne izborne komisije.

Kljan Kosova u međuvremenu je objavio i listu 14 odbornika koji su tada podneli ostavke i novih 14 koji su, kako je tada javio ovaj medij, određeni da ih zamene.

Nakon napuštanja kosovskih institucija od strane Srba početkom novembra meseca, kosovska predsednica Vjosa Osmani odlučila je da raspiše vanredne izbore za gradonačelnike opština na severu Kosova, kao i za lokalne skupštine opština Zvečan i Leposavić koje su prethodno raspuštene.

Ali, onda je Osmani u istom danu kada su na severu postavljene nove barikade, donela Odluku o odlaganju tih izbora za april zbog bezbednosne situacije na severu Kosova.

Sa druge strane, Skupština opštine Severna Mitrovica nije raspuštena, već je CIK 30. novembra odobrio zahtev za zamenu odbornika koji su prethodno podneli ostavke.

BONUS VIDEO Kosovski specijalci raspoređeni na ulicama Severne Mitrovice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar