„Ni demokratija, ni sloboda, ni mafija, reč godine je virus“

Emisije 04. mar. 202122:37 > 00:29
Podeli:
Foto: Newsmax Adria

"Iako u Srbiji ne postoji ta praksa, možda je vreme da se i kod nas uvede izbor za reč godine. Za 2020. bi bilo lako - sigurno nije demokratija, ni sloboda, pravda, red, zakon,  nije ni predsednik ni izdajnik, ni mafija-reč bi bila virus". Ovim rečima Goran Dimitrijević započeo je uvod u emisiju "Pregled dana".

„Čak i kad bi ove vakcine delovale sto posto, nije jasno da li će i kada virus biti pobeđen. Imunitet se ne stiče brzo, mnoge ne zanima vakcinacija i čitava priča o koroni je kontaminirana kao vazduh koji udišemo, niko više nikome ne veruje“, rekao je Dimitrijević.

On se osvrnuo i na šokantna otkrića, koja je najavio predsednik Vučić, a nisu se dogodila danas.

„Nema više jasnih autoriteta, posebno kada se poturaju stvari kao: a što se nije vakcinisao Vučić, ili što Rusi nisu pelcovali Putina? Da li je bolest moguće zaustaviti opštim zatvaranjem kao za osumnjičene u slučaju Jovanjica ili daljim opomenama, kao u slučaju međunarodnih izveštaja, koji kažu da Srbija klizi u autokratiju i bezakonje. Za danas najavljena šokantna otkrića u borbi protiv kriminala, odložena su za subotu, jer što bismo za vikend radili išta drugo“, zaključio je Dimitrijević.

POGLEDAJTE CELU EMISIJU:

Komentari

Vaš komentar