Foto: FoNet/Milica Vučković, E-Stock/Dimitrije Goll

Dragan J. Vučićević, vlasnik i glavni i odgovorni urednik lista Informer, gostujući na TV Pink optužio je politikologa Bobana Stojanovića da je bio na desničarskom skupu gde se otvoreno pretilo Aleksandru Vučiću, da bi se potom na Tviteru izvinio. Stojanović u izjavi za Nova.rs navodi da je ubeđen da je Vučićević namerno pogrešio i najavljuje da će ga tužiti zbog pokušaja da ga ciljano i sa umišljajem diskredituje.

Nakon skupa na kome su upućene pretnje Aleksandru Vučiću, Dragan j. Vučićević gostovao je na TV Pink i analizirao pojedine učesnike tog protesta.

U trenutku dok je u pozadini puštan snimak okupljanja ispred Predsedništva Srbije, on je na videu pokazao na profesora Dejana Mirovića, tvrdeći da je reč o Bobanu Stojanoviću.

“.. sa kravatom, fini, to vam je Boban Stojanović, politikolog, tako se predstavlja, analitičar. Mislim da je bio i nekakav docent na FPN. I sad on dolazi tamo, na taj skup, gde se otvoreno, sa govornice preti ubistvom predsedniku Vučiću. I on je i dalje ugledni analitičar. Čekaj bre kako? Kakvi ste vi to političar. I onda na sve to još lažu da je ovo sve organizovao Vučić”, rekao je Vučićević na TV Pink.

On se istog dana na Tviteru izvinio.

“Izvinjavam se Bobanu Stojanoviću, jutros sam na Pinku rekao da je on na snimku sa nasilnog protesta ispred Predsedništva. U pitanju je drugi čovek koji jako liči na Bobana. Još jednom, izvinjavam se zbog greške”, napisao je Vučićević, iako je svima odmah bilo jasno da je reč o drugom čoveku.

Pročitajte još...

Da je bila namerna greška, smatra Boban Stojanović. On za naš portal navodi da mu deluje da je sve bilo pripremljeno sa TV Pink.

“Kada se pogleda širi kontekst uvoda u priču, da eto neki ljudi relativizuju stvari, kako on kaže, ugledni politikolozi, analitičari sa ovih, kako on kaže, opoziionih medija… I u tom trenutku se baš pojavljuje slika gde on govori da sam to ja, da je to osoba koja tvrdi da je objektivna, fini čovek..U stvari pokušava da me diskredituje iz razloga sa kojim pravom ja sada nešto govorim, kada sam bio na skupu gde se predsedniku pretilo ubistvom”, prepričava Stojanović.

Boban Stojanović Foto:Nova S

On dodaje da je profesor Mirović 17 godina stariji od njega, te da je siguran da Vučićević zna ko je Mirović, a ko je on.

“Pre desetak dana smo bili zajedno u emisiji Dragan J. Vučićević i ja. Da nije bilo te emisije, pa i da pomislim da se možda zeznuo, ali sat vremena je sedeo pored mene i video kako izgledam. Nemoguće je pretpostaviti da je u pitanju slučajna greška, nego vrlo ciljano, nameravano i sa umišljajem, šta bi se reklo pokušaj diskreditacije mene kao sagovornika, kod publike koja manje-više nema priliku da čuje to što ja pričam ili govorim u javnosti”, ističe Stojanović.

On kaže da njegov advokat već priprema tužbu.

“Tužiću ga zbog tog pokušaja diskreditacije, sa nameravanim i ciljanim umišljajem da se ja diskreditujem kao sagovornik zbog nečeg što nisam uradio. On se izvinio na Tviteru, ali ja sam siguran da je taj tvit napisan radi odbrane na sudu”, smatra Stojanović.

BONUS VIDEO Boban Stojanović o Vučićevom povlačenju i novim izborima u Beogradu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare