Foto: Instagram/zivanovicvladislav

Somborac Vladislav Živanović, pokrajinski odbornik Pokreta obnove kraljevine Srbije, nedavno je dobio još jednu političku funkciju, ali u drugoj političkoj stranci. Prema saznanjima Nova.rs, iako je poslanik POKS Živanović je nedavno postao i poverenik vladajuće Srpske napredne stranke za Sombor. Pored toga što se istovremeno obavlja funkciju u dve političke partije, Živanović kao tehnički direktor upravlja i komunalnim preduzećem “Čistoća” u svom gradu.

“Nakon što je Žika Gojković poklonio POKS Vojislavu Mihajloviću, njegov prvi čovek u Somboru Živanović, ostao je član poslaničkog kluba POKS u Vojvodini. Međutim, odmah nakon izbora taj isti čovek je izaban za jednog od poverenika SNS”, kaže izvor Nova.rs, tvrdeći da je ovo najbolji dokaz da POKS i SNS blisko sarađuju, uprkos nastojanju prvih da se predstave kao opozicija Vučićevom režimu.

Pročitajte još...

U POKS-u tvrde da nije u pitanju nikakava misterija niti “tajna veza” njegovog pokreta sa naprednjacima, već da oni Živanovića prosto ne smatraju više svojim skupštiniskim poslanikom.

“Nema tu nikakve tajne veze. Mi smo u Skupštini Srbije opozicija, kao i u gradu Beogradu i svim drugim gradovima u Srbiji osim u Novom Sadu, u kom postoji komunalna koalicija skoro svih stranaka. Oštro smo kritikovali i glasali smo protiv svih predloženih odluka stare i novoizabrane Vlade Srbije, kao i gradske vlade Beograda, što nedvosmisleno govori o našem opozicionom statusu. Mi Živanovića više ne smatramo našim poslanikom u Skupštini Vojvodine, a kada će on napustiti i formalno naš poslanički klub stvar je standardne skupštinske procedure“ – kaže Vojislav Mihailović, predsednik POKS

On tvrdi da je Živanivić izbačen iz stranke zajedno sa nekadašnjim predsednikom Žikom Gojkovićem.

“Predsedništvo POKS je još u decembru prošle godine isključilo iz stranke Žiku Gojkovića jer smo upravo iz vaših medija, a ne od njega saznali da je član borda direktora državnog M-tela. Isto se odnosi i na Miloša Parandilovića koji je takođe krio od stranačkih kolega da mu je upravo SNS omogućio da prima platu na državnim jaslama u Nacionalnj službi za zapošljavanje, a da ne mora ni da ide na posao”, kaže Mihailović, tvrdeći da su ovakvi angažmani “za monarhiste neprihvatljivi”.

Na optužbe da mu je stranka “poklonjena”, Mihailović tvrdi da je to besmislica, ali da je i ovde stvar zapela oko biriokratije.

“Iako je članstvo POKS velikom većinom na izbornoj skupštini u januaru smenilo Žiku Gojkovića sa mesta predsednika i Miloša Parandilovića sa mesta zamenika, a mene izabralo za novog predsednika stranke, vlast je punih šest meseci odbijala da upiše ovu promenu u registar političkih stranaka, iako zakon predviđa najviše 30 dana da se to mora učiniti. Time su svesno dali podršku upravo Gojkoviću, Parandiloviću i pomenutom Živanoviću da mogu da koriste ime POKS na izborima, a ne oni kojima on zaista pripada”, kaže Mihailović, uz napomenu da im je pravo na korišćenje imena vraćeno tek nakon republičkih izbora.

BONUS VIDEO: Namiguje li POKS Vučiću?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar