Foto: Vladimir Vasic/ATAImages, Privatna arhiva

Srpska napredna stranka 26. maja će u Beogradu održati skup ove partije, a ponovo svedočimo nuđenju novca i dnevnica da se dođe na ovo stranačko okupljanje.

Na jednoj Vajber grupi za statiste već se pojavio oglas u kojem se nudi honorar od 1.500 dinara za 300 statista za naprednjački skup 26. maja.

„Za 26. maj biće nam potrebno 300 statista svih starosnih godina“, navodi se u oglasu za statiste.

Navodi se da je dolazak predviđen za centar grada, da je zadržavanje „kratko“ i da je honorar 1.500 dinara.

Foto: Privatna arhiva

Pojavila se i prepiska o predstojećem skupu naprednjaka, gde se navodi da će pored novca građani koji budu išli autobusima dobiti i sendviče i dve flaše vode.

„Pare na dan kad se krene… Pre nego što se uđe u bus dobijaju pare… Ti ako imaš tu 50 njih, ja tebi pošaljem pa ih isplatiš taj dan“, navodi se u prepisci.

„Sendviči i voda kada uđu u bus. Dobijaju po dva sendviča i dve vode od 0,5 litra“, dodaje se još u ovoj prepisci.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, prema saznanjima portala Nova.rs, predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira da za svoj kontramiting 26. maja angažuje čak 2.200 autobusa. Cena cirkusa koji priređuje za taj petak mogla bi da ide od 330.000 do neverovatnih 1.210.000 evra.

Kao što smo već objavili, plan predsednika Vučića je da, iz svih krajeva zemlje u Beograd tog 26. maja pristigne neverovatnih 2.200 autobusa.

Cena iznajmljivanja autobusa zavisi od mnoštva faktora – broja sedišta, vremena na koje se autobus iznajmljuje i kilometraže koja će se preći. Primera radi, iznajmljivanje jednog minibusa košta od 150 do 330 evra po danu. Običan autobus, koji se iznajmljuje na osam do devet sati, košta, u zavisnosti od broja sedišta, od 360 do 550 evra.

To znači da će Vučićeva igra u centru Beograda da košta najmanje 330.000 do 726.000 evra – u najboljem slučaju, ako bude unajmio 2.200 minibuseva.

Ako, s druge strane, odabere 2.200 klasičnih autobusa, što je ipak realniji scenario, to će koštati, u zavisnosti od broja sedišta, od 792.000 do neverovatnih 1.210.000 evra.

Vučić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da skup 26. maja „nije miting Srpske napredne stranke ili Socijalističke partije Srbije, niti nikakav kontramiting„.

„To nije skup ljutnje, to ne sme da bude skup mržnje“, poručio je večeras predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, pozivajući na taj skup „sve obične, dobre ljude Srbije“.

Aleksandar Vučić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vučić je uputio poziv građanima da „niko ne dođe na skup ukoliko ga neko primorava i tera„.

„Ja pozivam sada sve ljude da niko ne dođe na skup ako ga neko primorava ili ga neko tera“, rekao je Vučić, upitavši da li „mislite da li stvarno može neko da ih primorava, da li stvarno mislite da za nas glasaju ljudi koje neko primorava“.

Podsetimo, dok traju pripreme za organizaciju kontramitinga SNS, uporedo stižu svedočenja građana širom zemlje zbog svakodnevnih pritisaka koje trpe. Prema informacijama našeg portala, zaposleni u javnim preduzećima trpe neviđeni mobing i pretnje raskidom ugovora na određeno vreme ukoliko ne budu išli na skup SNS 26. maja. I sindikatu Sloga svakodnevno stižu obaveštenja iz cele Srbije da šefovi ili direktori javnih preduzeća i državnih institucija šalju uputstva i vrše pritisak na zaposlene da idu na miting.

***

BONUS VIDEO – Politikolog iz Zagreba o nemoći predsednika Srbije: Vučić je prestavljen i pobegao je u agresiju, vuče neinteligentne poteze

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare