Pompezno najavljivani "najveći skup ikada", kontramiting Srpske napredne stranke, održava se danas u Beogradu, a građani Srbije koji će prisustvovati već se okupljaju. Jedna grupa smestila se na platou ispred Palate Srbija, gde su postavljeni "toi toi" toaleti, parkirani autobusi, raširen šator, a posluženje je spremno.

Iako do ovog mitinga ima još nekoliko sati, s obzirom na to da je Aleksandar Vučić početak okupljanja „zakazao“ za 19 časova ispred Skupštine, građani iz unutrašnjosti rano jutros su se već okupili u prestonici.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Na platou ispred SIV-a postavljeno je dvadesetak mobilnih toaleta, a parkirani su i autobusi kojima su pristalice došle na današnji skup. Pored toga, raširen je i šator.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Posluženje u vidu sokova takođe je već postavljeno.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Inače, pripreme za kontramiting počele su još prethodnih dana, kada je ograđen prostor ispred Skupštine, a deo ograde nalazi se i u Pionirskom parku. Ispred Skupštine je postavljena i bina na kojoj će se okupljenima večeras obratiti Vučić. Namonitarni su ozvučenje i videobimovi.

PROČITAJTE JOŠ

Iako se očekuje dolazak 169.000 ljudi, činjenica je da nisu svi oni simpatizeri vladajuće partije, s obzirom na to da građani svakodnevno, otkako je najavljen skup „Srbija nade“, govore o pritiscima i primoravanjima da dođu na skup.

Inače, predsednik Vučić najavio je kontramiting neposredno nakon održavanja prvog u nizu protesta „Srbija protiv nasilja“, na kojem je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada građana. Oni su tada zahtevali prestanak promocije nasilja u medijima, institucionalnu odgovornost za masovne pucnjave, ostavke ministra prosvete Branka Ružića, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno zasedanje Skupštine. Zahtevi su ostali isti i tokom narednih protesta, svakog petka. Međutim, zbog kontrmitinga danas neće biti protesta, već će se on održati sutra, sa početkom u 18 časova ispred Skupštine.

BONUS VIDEO SNS autobusi okupirali Novi Beograd oko Palate Srbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare