Mirolsav Aleksić i Aleksandar Vulin Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs/TANJUG/ PREDRAG MITIC

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da imenovanje predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno-informativne (BIA) agencije predstavlja "veliku opasnost za Srbiju i njene građane i vetar u leđa organizovanom kriminalu i korupciji, koji će cvetati još više, dok će se nastaviti progon političkih neistomišljenika režima".

„Vulinovo delovanje u prethodnim godinama, njegove izjave i umešanost u velike afere, počev od ‘tetke iz Kanade’ do drugovanja sa Predragom Koluvijom, optuženim za proizvodnju marihuane na najvećoj plantaži u Evropi, kao i Vulinove posete Koluvijinom imanju ‘Jovanjica’, ukazuju da se može očekivati da će velike kriminalne operacije trgovine narkoticima biti nesmetano nastavljene“, rekao je Aleksić.

On je istakao da se imenovanje predsednika političke stranke na mesto šefa službe bezbednosti nije dogodilo „ni u jednoj državi u kojoj iole funkcionišu institucije i bezbednosne provere“, jer je nezamislivo da čoveku poput Vulina bude poverena bezbednosna služba, saopštila je Narodna stranka.

„Nikada u istoriji nije se dogodilo da služba bezbednosti bude toliko politizovana kao u vreme vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se imenovanjem Vulina narugao građanima. Vučiću je očigledno stalo da stalno dokazuje kako on može sve i da ga u tome ne sprečavaju ni zakoni, ni Ustav Srbije, niti moral“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da imenovanje Vulina predstavlja i „metastazu politizacije ‘službe'“, koja ne služi interesima države, nego korumpiranoj oligarhiji na vlasti.

„Vučić je, pored toga, sada na čelo BIA postavio čoveka koji je godinama potpirivao mržnju i netrpeljivost u regionu“, dodao je Aleksić.

On je naveo da je o imenovanju Vulina bilo reči i na sastanku šefova poslaničkih grupa opozicionih stranaka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem, koji je „izrazio zabrinutost zbog urušavanja institucija u Srbiji, kriminala, korupcije i izostanka vladavine prava“, što su neke od ključnih evropskih vrednosti.

Podsetimo, Vlada Srbije je na današnjoj sednici imenovala Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Vulin je do sada u više vlada bio ministar unutrašnjih poslova, ministar vojske, ministar za rad, socijalna i boračka pitanja i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

***

BONUS VIDEO – Zdravko Ponoš o novom direktoru BIA i izdržavanju Tomislava Nikolića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar