Đorđe Miketić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

"Svim srcem podržavamo protest prijatelja iz Ekostraže, najavljen za nedelju 4. decembra. Istog dana, grupa organizacija okupljenih oko Apela za odbranu savskog mosta - među kojima Zajedno, Ne davimo Beograd, SSP, Narodna stranka, PSG - ima ugovoren termin za javnu raspravu povodom Starog savskog mosta, u kojoj će učestvovati stručnjaci iz oblasti saobraćaja, urbanizma i arhitekture, kao i predstavnici stranaka i aktivističkih grupa", piše u saopštenju poslanika stranke Zajedno Đorđa Miketića i odbornika koalicije Moramo Dejana Atanackovića.

„Nakon sastanka održanog pre dve nedelje, dogovoreno je da se za sledeći vikend zakaže tzv. Javna rasprava koja se nikad nije desila – ‘Beograđani odlučuju: odbrana mosta i planiranje saobraćaja’. Beogradska i republička SNS vlast godinama donosi odluke bez ikakvog upita struke i javnosti, zbog čega Beograd svakog dana sve više tone u haos i kolaps. Stoga smo planirali javnu raspravu na temu najavljenog rušenja Starog savskog mosta kao i konačno, da na jednom mestu čujemo predloge struge, građana i aktivista za poboljšanje saobraćaja u Beogradu“, piše u saopštenju.

Kako su naveli, teme rasprave biće Stari savski most i planiranje saobraćaja, a učešće su potvrdili brojni stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

„Napominjemo da je sticajem okolnosti došlo do nenamernog preklapanja termina, i zato pozivamo prijatelje iz Ekostraže da se neko od njihovih predstavnika pridruži našem skupu, kao što će se i mnogi naši članovi i simpatizeri priključiti važnom protestu koji Ekostraža organizuje. U odbrani mosta i protiv daljeg rušenja Beograda, potreban nam je svaki čovek i svaka organizacija. Samo zajedno možemo spasiti Beograd daljeg razaranja. Vidimo se u nedelju na mostu i u opštini Stari grad, 4 decembra u 12h“, piše u saopštenju Miketića i Atanackovića.

BONUS VIDEO Vučić o godišnjici ekoloških protesta: Dan kad smo ispali najgluplji na svetu, jer smo odustali od litijuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar