Potpuni šok u redakciji Nova.rs desio se danas. Naš predsednik Aleksandar Vučić, zastao je kraj naše redakcije jer mu se pokvario automobil. Kada smo videli predsednika, pozvali smo ga da uđe i da se malo odmori. Bili smo skoro sigurni da će nas odbiti, jer on ne voli da odmara, ali se desila potpuno drugačija situaciju. Pristao je, a bio je i raspoložen da razgovara sa nama.

Budući da je vreme novac, i da država ne može da čeka čoveka koji rešava sve, upitali smo predsednika samo nekoliko pitanja jer za vipe nismo imali vremena.

Predsedniče, zašto do sada niste hteli da govorite za Novu i N1?

Dalibor Golubović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ako mene pitate, zašto nikada nisam hteo da govorim za vaš medij, odgovoriću vam na to pitanje sasvim otvoreno i bez uvijanja. Naime, jutros sam pobegao obezbeđenju i krenuo da vozim ulicama Beograda, da vidim šta sve ima da se popravi i javim gospodinu Šapiću. I eto šta je sudbina. baš ispred vašeg portala, mesto gde bi trebalo mnogo toga da se popravlja meni se pokvarila škoda. Mislim po lupanju da je otišao plivajući zamajac, pa ako znate nekog dobrog majstora možete mi dati broj. Pa kad sma već stao ovde, rešio sam da ja, prvi i sam pokušam da popravim naše loše odnose, za koje ste realno samo vi krivi. I iskreno da sam znao da su vam ovako udobne stolice, došao bih i ranije“.

Kažu da samo od vas zavisi ko će biti član nove vlade, po kom kriterijumu birate ministre?

„Da li vi gospodine verujete u bajke? Ja u sklopu funkcije Predsednika Republike Srbije radim samo posao koji mi nalaže ustav, i ne mešam se u druge stvari. Evo, okrenuću vam Anu da vam ona kaže da ja nemam nikakve veze ni sa ministrima, niti sa sastavom vlade. Što kaže narod ako ja lažem, Ana ne laže“.

Zašto nekada ne odmorite i ne odete na more?
Dalibor Golubović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
„Izvinite, ali od čega da odmaram? Ne, ne želim da odgovorite jer nemate odgovor na to pitanje. A što bih išao na more? da bih se osolio? Ajde molim vas. Pa ja sam dovoiljno slan od svog znoja da obnovim Srbiju. Ili da se davim u lignjama, u restoranu na obali mora? Da li se možda razlikuje ukus lignje u Grčkoj, Turskoj, Crnoj Gori ili u ribarnivi preko puta moje zgrade?“
Dalibor Golubović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Često za vas govore da imate nadljudske moći, da možete dugo da izdržite bez hrane, vode, odlaska do toaleta, da ne spavate, čak ste dugo bili na minusu u frižideru. Kažite nam, koja je vaša tajna, kako sve to postižete?
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
„Evo ja vas da pitam gde držte stvari da vam se ne pokvare? Molim vas, ne odgovarajte pustite mene da odgovorim umesto vas. U frižideru normalno, e vidite tako i ja ponekad volim da sednem u frižider da se ne bih pokvario, i da boh ovom narodu što duže trajao. A što se tiče tih moći koje pominjete, niste u pravu. Mnogi građani u Srbiji žive bez hrane i vode, ne spavaju zbog briga, pa da li mislite da su i oni neka vrsta superheroja i da li oni imaju neke moći? Jedina moć koju bih rekao da imam, jeste moć da vam ne dodelim nacionalnu frekvenciju i tu moć dosta dovro koristim. A ako me pitate zašto ne želim da je dobijete? pa, recimo da mislim da ste jedna drugačija televizija, što se nikao ne uklapa u moju viziju novinarstva u Srbiji. Gledao sam par vaših emisija, i mogu reći da u njima ništa nije ni ružičasto ni hepi kako bih ja voleo da vidim“.
Dalibor Golubović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Kompletan intervju sa imitatorom Golubović Daliborom je u svrhu šale i zabave. Cilj nije omalovažavanje nečijeg lika i dela, ili bilo koja druga zla namera, već samo smeh i humor.
****
Bonus video: Vučić postrojava Pajića: Loznica je odradila svoj deo posla, a vi ništa

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram