Foto: N1

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je lidere opozicionih partija da sutra na sastanku razgovaraju o situaciji na severu Kosova, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Učešće na sastanku je do sada potvrdio lider Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići, što je za medije potvrdio portparol stranke Faton Abdulahu.

I iz Alijanse za budućnost Kosova je potvrđeno učešće Ramuša Haradinaju na sastanku sa Kurtijem.

Za sada nema potvrde hoće li na sastanak doći lider Demokratskog saveza Kosova Ljumit Abdidžiku, dok je ta stranka pozvala institucije Kosova na blisku saradnju sa SAD i evropskim saveznicima.

Kurti je u ponedeljak razgovarao sa komandantom Kfora general-majorom Angelom Mišelom Ristučijem o bezbednosnoj situaciji na severu, saopšteno je iz kosovske vlade.

„Na sastanku bilo je reči o angažovanju i koordinaciji između Vlade, institucija Republike Kosovo i NATO mirovnih snaga na Kosovu (Kfor) u službi mira, kao i o održavanju javnog reda i bezbednosti za sve građane Kosova“, navodi se u saopštenju.

Sastanku sa komandantom Kfora prisustvovali su i zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bislimi i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i ambasador SAD Džefri Hovenijer razgovarali su o najnovijim događajima na severu zemlje, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Predsednica Osmani je istakla posvećenost institucija Republike Kosovo da garantuju bezbedno okruženje za sve građane zemlje u punoj koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama i evropskim saveznicima“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Šta dalje na Kosovu po isteku 72 sata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar