Foto:Nova.rs

Svojevrsni protest pod nazivom "Gromoglasno ćutanje" započeo je danas na sednici Skupštine Kraljeva, a pokrenuli su ga opozicioni odbornici. Njih sedmoro, obučeni u majice na kojima piše "Smena ili ostavka", traže da gradska većnica Ivana Bazić (SNS) više ne bude na toj funkciji.

Kako su istakli, na ovaj potez su se odlučili jer je ova, inače većnica za brigu o porodici, odborniku Miroljubu Bakoviću (Zdrava Srbija), na jednoj od prethodnih sednica dobacila da ne može da govori o izdvajanju grada za prvorođenu bebu jer nema decu.

Ovaj vid protesta bi mogao da traje skoro dva dana, jer je na dnevnom redu preko 30 tačaka. To znači da će odbornici opozicije preko 24 sata ćutati. I to za govornicom.

Naime, svaki od njih ima dozvoljeno vreme od 10 minuta za izjašnjavanje o svakoj tački dnevnog reda. A tu su onda i replike.

Kraljevački naprednjaci odbijaju da se izvine, a opozicija poručuje da će protest trajati sve dok većnica ne bude smenjena. I dok opozicija kaže da je bila spremna da oprosti ako stigne izvinjenje, čelni ljudi naprednjaka na to i ne pomišljaju.

Bonus video: Ćuta: SNS zakazao paralelnu sednicu Odbora jer se plaše suočavanja sa građanima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar