Ilustracija Foto:EPA-EFE/STRINGER

Kosovska policija prihvatila je ostavke 80 službenika iz srpske zajednice koji su početkom prošlog meseca napustili ovu instituciju, a ostatak je još uvek u procesu analize i pregleda, saopšteno je iz KP, prenosi portal Kossev.

Pre nešto manje od mesec dana, preko 550 srpskih policajaca koji su radili u Kosovskoj policiji na severu, napustilo je radna mesta u sklopu masovnog izlaska Srba iz kosovskih institucija a zbog odluke Prištine o preregistraciji, piše Kossev.

Na to su se odlučili nakon suspenzije komandira Kosovske policije regiona sever, Nenada Đurića, koji je prethodno izjavio da policija na severu neće primenjivati drugu fazu odluke o preregistraciji, odnosno izricati novčane kazne vozačima koji nisu zamenili srpske tablice sa RKS.

Policajci su potom, početkom novembra, pojedinačno, ali i u grupama podnosili ostavke i razduživali opremu u svojim matičnim stanicama.

Kosovska policija poručuje da su nakon primanja ostavki od strane policijskih službenika iz srpske zajednice procedure nastavili u skladu sa zakonima na snazi.

***

BONUS VIDEO – NATO garant mira na Kosovu. Zašto nema rasprave o članstvu? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar