Luka Petrović i Nebojša Stefanović. Foto: stari-grad.sns.org.rs, Vesna Lalić/Nova.rs

Dok odbori Srpske napredne stranke širom Srbije izglasavaju nepoverenje ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, kao jedno od najčešćih pitanja postavlja se pitanja ko će ga zameniti na mestu predsednika beogradskog odbora naprednjaka. Kao neko ko je viđen na toj funkciji a važi za čoveka od poverenja Aleksandra Vučića, sve češće se spominje Luka Petrović, član predsedništva SNS i koordinator za Istočnu Srbiju.

Iako se spekulisalo da bi ulazak Aleksandra Šapića i njegovog SPAS-a u SNS, pored sad već izvesne kandidature za gradonačelnika Beograda podrazumevalo i preuzimanje beogradskog odbora naprednjaka, takav scenario nije realan.

Jer, teško da neko ko „nije njihov“ može da ih vodi. Tako Šapić, kao kandidat za to mesto, otpada.

Čovek koji bi mogao da zameni Nebojšu Stefanovića na čelu beogradskog odbora, je Luka Petrović, član predsedništva SNS i koordinatora te stranke za Ističnu Srbiju.

Njegovo ime se u tom kontekstu sve češće spominje.

Petrović je vodio opštinski odbor naprednjaka na Starom Gradu, a bio je i direktor Agencije za investicije i stanovanje pri Gradu Beogradu.

Važi za čoveka od poverenja lidera SNS Aleksandra Vučića, zbog čega je i dobio zadatak koordinacije naprednjaka u Istočnoj Srbiji.

Takođe, tome u prilog ide i Petrovićev izbor u Predsedništvo SNS-a.

Odbrana vođe…

Petrović ne zaostaje u odbrani svog stranačkog vođe. Nakon izbijanja afere prisluškivanja, za koju u obrazloženjima naprednjački odbori direktno krive Nebojšu Stefanovića, tim povodom se oglasio i Petrović.

„… Ovo je pokušaj državnog udara. Zato pozivam nadležne državne organe da pošalju jasnu poruku svima da sa državom nema igranja, da je država u stanju da zaštiti našeg predsednika i da se jasno utvrdi ko stoji iza ovoga“, rekao je početkom godine koordinator SNS za Istočnu Srbiju.

Nebojša Stefanović. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsećamo, kako je Nova.rs otkrila na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke doneta je odluka da se svi opštinski i gradski odbori do 17. maja izjasne da li su zadovoljni radom svojih predsednika.

U zvaničnom dopisu Izvršnog odbora SNS,  tražilo se „dostavljanje spiskova ko od republičkih, gradskih ili lokalnih funkcionera nije zadovoljio stranačke kriterijume“. Tu je trebalo navesti „imena funkcionera koji treba da budu smenjeni“…

Usledio je stampedo odluka naprednjačkih odbora širom Srbije u kojima se traži smena Stefanovića sa svih funkcija, i državnih i stranačkih.

U obrazloženjima je kao razlog navođeno prisluškivanje i pokušaj državnog udara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare