Foto:Shutterstock/Nova.rs/Promo/Tanjug/Nenad Mihajlović

Najveći hrišćanski praznik, građanima Srbije danas su čestitali i političari. Među prvima predsednik republike Aleksandar Vučić i ministarka Zorana Mihajlović, a zatim i predstavnici opozicije. Neki su se držali standardnih želja kao što su mir, zdravlje, sreća, uspeh, dok su pojedini poželeli vaskrsnuće Srbije...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vernicima je čestitao Uskrs na svom Instagram nalogu.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

„Želim da Vaskrs bude najsnažniji podsticaj da, odlučno gledajući unapred, nastavimo da unapređujemo našu Republiku Srbiju“, napisao je Vučić na Instagramu i dodao:

„Uveren sam da ćemo, kao i do sada, saborno i bratski, pokazati mudrost, odlučnost i rešenost da novim iskrama bratoljublja snažimo mir, toleranciju i prosperitet srpskog naroda“.

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić takođe je uputio čestitku svim pravoslavnim vernicima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Ivica Dačić na uskršnjoj liturgiji u Hramu Svetog Save Foto:Milan Maricic/ATAImages

”Svim pravoslavnim vernicima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi čestitam nastupajući Vaskrs, sa iskrenom željom da najveći praznik provedu u miru i slozi sa bližnjima. Vaskrs nas uvek, a naročito danas, podseća da nema tih iskušenja i nevolja koje nemožemo da prevaziđemo. Uči nas da su mir, sloga i poštovanje jedini put kojim ćemo sačuvati sebe, svoj narod i zemlju. Neka i ovaj Vaskrs bude dan kada gledamo napred, bez obzira na sva iskušenja, zato što Srbija i njen narod veruju u svoju budućnost i svoj prosperitet”, navodi se u Dačićevoj čestitki.

Ministarka Zorana Mihajlović se ovim povodom oglasila na Instagramu.

„Neka nam u ovim teškim vremenima najveći hrišćanski praznik, Vaskrs, bude snažna vodilja oko koje ćemo se zajedno okupiti kako bismo savladali sve izazove i neprilike“, navela je Mihajlovićeva u čestitki.

Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC/

„Hristovo vaskrsnuće je simbol pobede života nad smrti, kao i simbol nade, koja nam je, kako je napisala ministarka, neophodna da ne bismo klonuli duhom pred izazovima koje nam vreme donosi. „Neka današnji praznik bude i poziv na mir i zajedništvo jer ćemo uz jedinstvo, solidarnost i poverenje lakše prebroditi sva iskušenja i nastaviti sa napretkom u korist svih. Želim vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, radosti i ljubavi sa svojim bližnjima, negujući duh zajedništva i sloge. Hristos vaskrse, srećan Vaskrs!“, navela je Mihajlovićeva.

Pisac i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević pozvao je na vaskrsenje Srbije.

Siniša Kovačević Foto: Ivan Dinić/Nova S

„Hristos vaskrsnu, sestre i braćo, u danu kad je život pobedio smrt, kad nam je ponuđena večnost i večitost, istina, praštanje, ljubav i pravda kao način života. Vaistinu vaskrsnu, kao što će i naša Srbija vaskrsnuti, ponovo obasjana slobodom, pravdom i čovekoljubljem. Vaistinu vaskrsnuti!

Uskrs je čestitao i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Direktor organizacije „Kreni promeni“ Savo Manojlović (o čijem se budućem političkom angažmanu već otvoreno govori) poželeo je mir, zdravlje i sreću.

Savo Manojlović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Maslinova gora odakle je Isus sišao u Jerusalim. Hristos vaskrse! Puno mira, zdravlja i sreće svim ljudima bez obzira na veru i naciju.

Lideri Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana, Dveri nisu se ovim povodom oglašavali na društvenim mrežama, ali su čestitke objavljene na partijskim stranicama.

Na kraju, predsednički kandidat na minulim izborima Zdravko Ponoš je svojoj „vajber zajednici“ takođe čestitao Uskrs, kratko i jednostavno: Hristos vaskrse! Srećan Uskrs!“.

BONUS VIDEO: Ponoćna Vaskršnja liturgija u hramu Svetog Save u Beogradu


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare