Vojislav Koštunica Foto: EPA PHOTO/SASA STANKOVIC/AS-BW

Od kad se povukao iz aktivnog bavljenja politikom, bivši premijer Srbije i predsednik SR Jugoslavije, Vojislav Koštunica, retko se pojavljuje u medijima. Iako jedan od ključnih ljudi petooktobarskih promena, Koštunica je kamere, medije i javnost zamenio životom udaljenim od dnevnopolitičkih aktivnosti i previranja.

Pročitajte još...

Jedan od retkih momenata kada su kamere uočile prisutvo bivšeg predsednika Jugoslavije i premijera Srbije bilo je u Ljigu na književnoj večeri.

U pitanju je bio događaj upriličen u čast pisca Milovana Danojlića i proslavi njegovog 85. rođendana. Po poznatom piscu će i biblioteka u ovom mestu biti nazvana u njegovu čast, a u Ljigu bio je i bivši političar.

Koštunica je bio jedan od ključnih aktera koji doprineo padu Slobodana Miloševića, budući da ga je pobedio na direktnim izborima za saveznog predsednika 2000. godine.

Vojislav Koštunica Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon 2003. godine, u dva navrata obavljao je funkciju premijera Srbije.

Od 2008. godine, Demokratska stranka Srbije (DSS) na čijem je bio čelu nije, nije u vlasti što je uticalo na pad njegove popularnosti. Vrhunac pada podrške nekada najvećoj stranci desio se 2014. godine, kada nije prešla cenzus.

Vojislav Koštunica, Književno veče u Ljigu Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Zbog toga Koštunica podnosi ostavku i napušta politički i javni život. Punih osam godina, Koštunica ne daje izjave za medije u kojima komentariše političku situaciju u zemlji i svetu.

Bonus video: Boris Tadić o nezakonitom izboru Šapića: Novih izbora u Beogradu neće biti zato što je Đilas molio Vučića

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare