Pavle Grbović Vladimir Đukanović

Nikada od bombardovanja, elektroenergetski sistem Srbije nije pao zbog 20 santimetara snega, rekao je lider PSG Pavle Grbović poslaniku Srpske napredne stranke Vladimiru Đukanoviću u emisiji na kanalu Euronews i tako stavio tačku na mogućnost da se bivša vlast uplete i u pitanje odgovornosti za snežni kolaps koji je prošlog vikenda zadesio Srbiju.

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i poslanik SNS Vladimir Đukanović sučelili su mišljenja na televiziji Euronews. Tema razgovora u studiju bio je kolaps koji su Beograd i cela Srbija prošlog vikenda doživeli zbog manje od 30 santimetara snega, zbog čega je na desetine hiljada domaćinstava ostalo bez struje i grejanja.

Đukanović je govoreći o odgovornosti vlasti, upitao Grbovića koliko je on infrastrukturnih projekata u vreme bivšeg režima završio.

„Pošto je ovde postavljeno pitanje koliko sam ja infrastrukturnih projekata za vreme bivše vlasti sproveo, da se izvinim građanima što sa svojih 16, 17 godina nisam nijedan. Činjenica, to je moja odgovornost, možda za to treba da snosim neku odgovornost. Za vreme prethodne vlasti, i čini mi se nikada od bombardovanja, elektroenergetski sistem Srbije nije pao zbog 20 santimetara snega“, odgovorio je Grbović.

Jedna od tema koju je pokušao da nametne Đukanović jesu i podele, koje prema negovom mišljenju, u društvu stvara opozicija. Zatim je govorio i o tome da podele postoje i unutar nje same, te u prilog tome navodio sukobe između opozicionih lidera.

Grbović je rekao da to nije nešto što građanima nanosi štetu, a da se to ne može reći za sve one afere u kojima se spominje vlast.

„Odnos Vuka Jeremića i mene je privatni odnos dvojice opozicionih lidera. On nema nikakav uticaj na život građana u ovoj zemlji, ali recimo kad jedan narodni poslanik doktor nauka u Narodnoj Skupštini, dakle koji je plaćen iz budžeta Republike Srbije, koji tamo sedi da predstavlja građane govori za neke istaknute pojedince u društvu da su neprijatelji države, da ih treba isterati iz ove države, da im treba zabraniti da rade u ovoj državi, znate to je problem. To je ono što pravi podelu“, rekao je Grbović i dodao:

„Ova vaša podmetanja, ove vaše igrice „vama rekao Jeremić ovo, a ovaj rekao ono“, mislim… Gospodine Đukanoviću vi sedite u stranci gde se međusobno optužujete, ne optužujem vas ja, za to ko je pomagao kriminalnu grupu koja je ljudima odsecala glave, ko je hteo da ubije predsednika, ko je hteo da mu ubije porodicu… I vi sad meni govorite, pokušavate da umećete klip u opoziciju šta je rekao meni Vuk Jeremić. Pa baš me briga šta je rekao Vuk Jeremić. Od toga nijedan čovek u Srbiji neće imati nijednu negativnu posledicu. A od ovoga što vi radite hoće“.

BONUS VIDEO: Kolaps zbog snega

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare