Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kosovska policija će zajedno sa opštinskim izbornim zvaničnicima četiri severne opštine sutra otići u opštinske službene kancelarije, rečeno je danas na sastanku Centralne izborne komisije Kosova (CIK).

Izvršni direktor Sekretarijata CIK-a Burim Ahmetaj rekao je da je funkcionalizacija opštinskih izbornih komisija neophodna u okviru priprema za nesmetano odvijanje izbora, jer ove komisije obavljaju nekoliko važnih poslova definisanih Zakonom o opštim izborima.

„Da bi ove kancelarije bile funkcionalne, kako je dogovoreno na sastanku CIK-a, uputili smo dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova, Kosovskoj policiji, kao i Ministarstvu prosvete, od kojih smo zatražili procenu stanja i obezbeđenje službenika Centralne izborne komisije i četiri opštinske izborne komisije u svakoj od njih“, rekao je Ahmetaj.

Dodao da još uvek nisu dobili operativni plan Kosovske policije o tome kako treba da postupaju službenici u opštinskim izbornim komisijama, ali da je danas održan sastanak sa predstavnicima policije na kojem su dogovorili o narednim koracima za obezbeđenje službenika Centralne izborne komisije i OIK-a u celini za četiri opštine.

Na današnjoj sednici CIK-a, overeni su i politički subjekti i kandidati koji konkurišu za mesta u Skupštini opština Zvečan i Leposavić.

Odlukom CIK-a, tri politička subjekta će se nadmetati za mesta odbornika u ove dve opštine, dok je ukupan broj potvrđenih kandidata 52.

***

BONUS VIDEO – Brnabić: Ustav Kosova je za mene kao ustav Karaburme, ali Srbe ne mogu da predstavljaju oni koji su dobili 30 puta manje glasova od Srpske liste

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar