Predstavnik poslaničke grupe Demokratske stranke, Srđan Milivojević, rekao je danas, na sednici Skupštine Srbije, da očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneti ostavku posle svedočenja Veljka Belivuka o vezama mafije i vrha vlasti.

„Posle jučerašnjeg šokantnog svedočenja Veljka Belivuka, istaknutog člana SNS, o zastrašujućim i šokantnim vezama ovog kriminalnog klana sa vrhom vlasti, pitam predsednika Aleksandra Vučića kad će podneti ostavku i zašto nije do sad podneo ostavku.

Pročitajte još...

„Evo, prošlo je 24 sata i još nema reakcije. Nemojte samo da nam govorite da on ima pravo da se brani i da laže. Isti član klana, Ivan Lalić, dobio je status svedoka saradnika u nagodbu za 18 godina zatvora. Nemojte iz tužilaštva da nam odgovaraju da je pravo okrivljenog da se brani kako želi, jer kad je Predrag Koluvija upro prstom u hrabre policajce Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, po tri puta su te policajce zvali na poligraf. Pitam tužilaštvo kad će razmotriti svedočenje Veljka Belivuka“, dodao je Milivojević.

On je pitao poslanike da li će podržati zahtev formiranje anketni odbora koji bi istražio političku kriminalnog delovanja klana Veljka Belivuka.

„Ovo svedočenje u kom je on pomenuo najviše državne funkcionere pokazuje jasnu spregu organizovanog kriminala i vrha države. Pomenuti su Darko Glišić, Aleksandar Vulin i sam Aleksandar Vučić, kog oslovaljva sa šefe. Posebno je važno da tužilaštvo pomogne da se istraži uloga ovog klana u razbijanju opozicionih demonstracija, zastrašivanju birača na lokalnim izborima, rušenju u Savamali. Da se posebno istraži šta Veljko Belivuk zna o nasilju na inauguraciji Aleksandra Vučića 2017. godine, a posebno insistiram da tužilaštvo ispita Veljka Belivuka na sve okolonosti o ubistvu Olivera Ivanovića. On je rekao da zna dosta o tome. Mi nećemo odustati od pitanja ko je ubio Olivera Ivanovića, koliko god vama bilo neprijatno i koliko god gledali u pod. Jednom ćete morati da pogledate istini u oči“, naglasio je Milivojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare