GIK: Na biračkom mestu na Zvezdari sprej na levu ruku, zbog izbora od subote

Izbori 2022 20. apr. 202219:11
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

Gradska izborna komisija usvojila je Instrukciju o načinu provere i obeležavanja prsta birača na sutrašnjem ponovnom glasanju na izborima za odbornike Skupštine Beograda.

U saopštenju se navodi da, u cilju zakonitog sprovođenja ponovnog glasanja na izborima na biračkom mestu broj 57, u Mesnoj zajednici „Vojvoda Putnik – 2“, u Opštini Zvezdara, birački odbor uručuje glasački listić biraču pošto je UV lampom, proverom kažiprsta leve ruke, utvrdio da nije glasao na drugom biračkom mestu.

Pošto nadležni član biračkog odbora zaokruži redni broj pod kojim je birač upisan u izvod iz biračkog spiska i kada se birač potpiše, birački odbor mu obeležava sprejom kažiprst leve ruke, odnosno drugi odgovarajući prst.

Donošenje te Instrukcije je neophodno kako birači kojima je na ponovnom glasanju na izborima za narodne poslanike 16. aprila na tom biračkom mestu kažiprst desne ruke bio obeležen sprejom, čiji su tragovi još vidljivi pod UV lampom, ne bi bili uskraćeni da ostvare biračko pravo na sutrašnjim izborima, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Beogradski izbori borba za svaki glas

Komentari

Vaš komentar