aerodrom, avioni, pista
Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Građani Srbije "zarobljeni" su na aerodromu u Palermu jer su danas otkazani gotovo svi letovi ka Rimu odakle se preseda za Beograd. Letove je otkazala Alitalija, ali su se u problemu našli i putnici koji su karte kupili preko Etihada, Er Fransa, Er Srbije, KLM, Er Baltika jer su te kompanije imale kod šer sa Alitaljom, odnosno zajednički let.

Redakciji Nove.rs javili su državljani Srbije kojima je danas otkazan let za Rim. U prestonicu Italije trebalo je da otputuju oko 15 sati odakle je put trebalo da nastave dalje ka Beogradu. Kartu su kako kažu kupili preko Er Srbije. Iz Beograda do Rima su leteli Er Srbijom, a iz Rima do Palerma Alitalijom. Na isti način je organizovano povratno putovanje. Osim što se nije desilo.

„Po dolasku na aerodrom nam je rečeno da je let Alitalije otkazan i nismo dobili za to nikakvo objašnjenje“, priča za Novu Ivana, naša sagovornica, i dodaje:

„U Alitaliji su nam rekli da novi let, kartu mora da nam obezbedi Er Srbija preko koje smo kupili povratno putovanje. Besomučno smo zvali kol centar Er Srbije i na kraju ih dobili, mislim, tek posle pola sata. Od njih smo dobili objašnjenje da oni nisu u obavezi da nam obezbede kartu za novi let već Alitalija koja je otkazala putovanje“.

Kako nam je sagovornica rekla, Alitalija je tek posle uporog ubeđivanja i prepirke pristala da im obezbedi novu kartu za Rim. Ono što je problem je što je reč o letu koji je planiran tek za četiri dana. Treba napomenuti da je obaveza kompanije koja otkaže let da obezbedi i smeštaj sve do odlaska.

Avion Er Srbija
Avion Er Srbije Foto:BETAPHOTO/Air Serbia/Dusan Atlagic

Na zvaničnom sajtu aerodroma u Palermu može se videti da su svi letovi ka Rimu do 15:30 otkazani. Kakva je sudbina kasnijih letova za sada niko pouzdano ne može da kaže.

Šta je razlog otkazivanja polazaka, zvanično ali ni putnicima, nije rečeno. Ono što se zna je da se Alitalija gasi, i da od oktobra više neće ni raditi ni postojati. Ova kompanija je prodavala karte do 17. oktobra. Od tog datuma, kako je najavljeno, više neće saobraćati.

Niko sa sigurnošću ne može da kaže ni da li će saobraćaj ka Rimu sutra biti omogućen, a ne zna se ni da li će večeras biti realizovani današnji polasci iz Rima ka Palermu.

Tu informaciju nema ni Er Srbija koja prodaje povratne karte. Operatera kol centra nismo uspeli da dobijemo.

Bonus video: Najopasniji aerodromi za poletanje i sletanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare