Glavni i odgovorni urednik i vlasnik Informera Dragan J. Vučićević pravosnažno je osuđen zbog vređanja novinara, zbog čega je bio dužan da plati 200.000 dinara na ime odštete. Umesto da plati, Vučićević je rešio da ode i zatvor o čemu je govorio u jutarnjem programu.

„Drugi osnovni sud u Beogradu, stigla koverta i u njoj dopis. Dakle, nalog za osuđenog, odnosno mene, da se upućujem na izdržanje zatvorske kazne 3. aprila 2023. godine“, naveo je Vučićević na Hepiju.

Foto:printscreen/Happy tv

On je gostujući u jutarnjem programu ove televizje poručio da za manje od dve nedelje treba da se javi na odsluženje zatvorske kazne.

„To su doneli na osnovu presuda iz 2021. i 2023. godine, nalaže mi se šta treba da donesem od lične higijene. Treba da se javim Okružnom zatvoru. Trajanje zatvorske kazne je šest meseci, iako to ovde ne piše. Zašto sam ja ovo osuđen? Zbog dva tvita, verovali ili ne? To su tvitovi o Jugoslavu Ćosiću. Ta presuda je u međuvremenu postala pravosnažna“, naglasio je on.

Nedavno je Vučićević o ovome govorio u podcastu „Bermudski trougao“ na RTS, gde je javnosti rekao da će ići u zatvor 400 dana zbog toga što je „nešto napisao“ protiv novinara, Žakline Tatalović i Jugoslava Ćosića.

Vučićević je govorio da ne želi da plati kaznu zbog tvita i da će ako treba otići u zatvor.

Bonus video: 24 Minuta_ Dragan J. Vučićević. Heroj, a ne go_no_ (Deo 3)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare