Foto:pokret Oslobođenje

Predstavnike pokreta “Oslobođenje” Mlađana Đorđevića, sprečila je danas policija da na Novom Beogradu razviju transparente posvećene obeležavanju godišnjice bombardovanja Srbije, a na kojima se nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu bivših lidera država članoca NATO. U izjavi za Nova.rs, predsednik "Oslobođenja" Mlađan Đorđević je rekao da je očigledno da vlast prisluškuje pripadnike njegove organizacije i da u prilog tome govori činjenica da su policajci, pripadnici BIA i Komunalne milicije ekspresno reagovali i napisala njihovim aktivistima prekršajne prijave.

Na pomenutim transparentima nalazile su se fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nekadašnjim premijerom Velike Britanije Tonijem Blerom, bivšim predsednikom SAD Bilom Klintonom, kao i slika Vučića u društvu nekadašnjeg kancelara Nemačke Gerharda Šredera.

Pročitajte još...

Komentarišući današnji događaj, predsednik “Oslobođenja” Mlađan Đorđević za Nova.rs kaže da se policija pojavila odmah pošto su otkrili transparente.

“Na licu mesta se pojavila policija, pripadnici BIA i komunalni milicajci, koju su oduzeli te transparente i napisali prekršajne prijave našim članovima Milanu Dumanoviću i Nikoli Kosoviću”, naveo je Đorđević.

On kaže da je u pitanju represija države, ali i znak da se prisluškuju članovi pokreta “Oslobođenje”.

“Oni su znali za akciju. To je dokaz da je Srbija diktatura i da vi u ovoj zemlji ne smete da kritikujete vlast, a kamoli da sprovedete neku akciju. Jasno je da ovde nema slobode govora i političkog angažovanja, ali nas ovo ne plaši, samo nam daje snagu da se borimo protiv izdajnika. Vučića je pogodilo to što je na fotografijama sa Blerom, Šrederom i Klintonom. To su ljudi koji su odgovorni za bombardovanje Srbije, a danas su njegovi savetnici”, istakao je Đorđević za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare