Dragan Đilas, Dragan Djilas
Dragan Đilas Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je večeras govoreći o budućim izborima da više ne postoji kao realna mogućnost da se napravi jedna lista opozicionih stranaka.

Dragan Đilas je u emisiji „Među nama“ na TV Nova S naveo da će Stranka slobode i pravde ići zajedno sa strankama koje su slične po programskim stvarima.

„Ta ideja da će se napraviti jedna lista, to više ne postoji kao realna mogućnost“, izjavio je Đilas.

Lider SSP-a je istakao da očekuje da se naredne godine održe beogradski izbori.

„Vidim i da neki iz SNS-a pominju izbore na svim nivoima. I Aleksandar Vučić kada je birao Vladu Srbije ograničio ju je na maksimum dve godine, možda i kraće. Ja očekujem beogradske izbore u sledećoj godini, ali ne znam kada će biti, o tome odlučuje vlast“, izjavio je lider SSP-a.

Foto: Nova S

On je rekao da svaka stranka za sebe treba da donese stav o beogradskim izborima.

„Stav SSP-a je jasan. Mi smo uvek za izbore u Srbiji i Beogradu… Mi tražimo izbore u Beogradu i očekujemo da će biti sledeće godine, trebalo bi na proleće, ali videćemo da li će ih biti, to od nas ne zavisi“, rekao je Đilas.

Dragan Đilas Foto: Nova S

Govoreći o sednici na kojoj se raspravljalo o smeni Aleksandra Šapića, Đilas je naveo da je Šapić „prekršio zakon jedna kroz jedan“.

„Jedina moguća normalna stvar koju opozicija može da traži jeste njegova smena, ali se na toj sednici pokazalo da odbornici vladajuće većine prihvataju kršenje zakona“, rekao je Đilas.

***

BONUS VIDEO – Dragan Đilas o parlamentu na ivici „eksplozije“ i novim izborima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare