Dimitrijević: Srpska diplomatija kao da je na steroidima

Politika 16. jun. 202222:41
Podeli:
Foto: Nova.rs/video

"U poseti Srbiji danas je turski šef diplomatije. Sreo se sa predsednikom, premijerkom, ali i ministrom spoljnih poslova", rekao je Goran Dimitrijević u uvodu emisije "Pregled dana" Newsmax Adria.

„Sastanak je bio retka prilika da srpska javnost vidi na delu svog ministra spoljnih poslova, jer njegov posao uglavnom obavlja predsednik lično i ponekad premijerka kada predsednik nije u mogućnosti, što je retkost.

Turska je američki partner i pomaže da dođemo do gasa iz nekih drugih izvora, a kao ruski partner pomažu da se čuju poruke Lavrova koje ovaj nije mogao da pošalje uživo u Beogradu, ali je zato bio u Turskoj.

Uprkos svemu, srpska diplomatija kao da je na steroidima. Pričamo se i viđamo se sa svima, šalju se i primaju poruke, najavljuju se planovi koji tek kasnije stižu do javnosti. Gde bi nam bio kraj da nam i druge oblasti ‘tako rade’ pa da ne brinemo zbog hrane, energije i saobraćaja i da nas recimo MUP obavesti ko je poslao dojavu o bombi u MIP-u, pa je zgrada evakuisana odmah posle pomenutog sastanka.

Danas smo zvanično čuli ono što smo nezvanično znali - ko će voditi Beograd. Videćemo da li će Šapić zaista i da se bavi svojim poslom i dokle", zaključio je Dimitrijević.

Pogledajte video:

***

BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA za 17. Jun

 

Komentari

Vaš komentar