Poslanik poslaničkog kluba Zajedno - Moramo Aleksandar Jovanović obratio se danas predsedniku Skupštine Vladimiru Orliću, tvrdeći da prvi čovek srpskog parlamenta "uživa dok krši poslovnik". On je pitao Orlića šta se dogodilo sa 38.000 potpisa građana koji traže zabranu iskopavanja litijuma.

„Gospodine Orliću kako ste danas? Jedno pitanje za vas, šta tačno osećate kad kršite poslovnik? Primetio sam da beskrajno uživate u tome. Da ove ljude kinjite, da kršite ono zbog čega ste ovde. Znate ko vas je pozdravio? Rudari iz Resavice, oni što ste im zabranili da održe konferenciju u holu Skupštine. Pozdravio vas je i profesor Vladan Đurđević, i njemu ste zabranili da se obrati novinarima kad je Beograd bio najzagađeniji grad. Znate ko vas je još pozdravio? Ja vas gledam gospodine Orliću, gledajte i vi mene. A dobro, nećete, okej. Profesor Ratko Ristić, prorektor Univerziteta u Beogradu. Njemu ste onemogućili da govori kad ste prekinuli prenos sednice Odbora za zaštitu životne sredine u Loznici. I dalje vas posmatram, gospodine Orliću. Vas gledam, da. Pitam vas zašto to radite?“, rekao je Jovanović i dodao:

Pročitajte još...

„Ko ste vi da narodnim predstavnicima onemogućavate da kažu šta imaju. Šta je, frka a? Da li mislite da ćemo mi mirno to da gledamo kako nas sve maltretirate i zlostavljate? Ja vas molim za malo tišine u atmosferi. Gde je nestalo 38.000 potpisa građana Srbije koji traže od države koju vi predstavljate da se ovde pokrene tema o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma? Gde su kutije s potpisima? Kažu u pisarnici kod Orlića u kabinetu, ja pitam Milimira da li ima nekih kutija. Onda kažu vidite u RIK-u, pa pitamo u RIK-u. Pa tih 38.000 građana će da vam dođe ovde da vas pita gde su te kutije“.

Drugo, rudari iz Resavice hoće da snime ovde jedan spot. Pošto vidim da ovde snimaju renomirane kulturne radnice, govorim o Jovani Jeremić, pošto je očigledno da devojku čeka Holivud. E, ja ću da dovedem rudare iz Resavice da snimimo jedan spot, sa temom koliku ti rudari primaju platu. Po kom zakonu je jednoj voditeljki dozvoljeno da snima spot u skupštini, a branite da ovde govore profesori, rudari? Koji ste vi car gospodine Orliću. Vrlo ste jaki na tom dugmetu“, rekao je Jovanović.

BONUS VIDEO Milivojević: Orlić je pobegao, to je kukavičluk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar