Foto: Printscreen/RTS

Tokom večerašnjeg dela sednice Skupštine Srbije o predloženom budžetu za 2023. godinu došlo je do rasprave između koopredsednika stranke Zajedno i poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute i šefa naprednjačke poslaničke grupe Milenka Jovanova.

Aleksandar Jovanović Ćuta tokom svog izlaganja komentarisao je više poslanika vladajuće Srpske napredne stranke.

„Gospodine Jovanov, vidim da ste se ugasili. Da li ste dobili direktivu od Vašeg gazde ili ste malo energetski potonuli? Gde je to raspoloženje? Nismo navikli na Vas da budete u pasivi, pa bi mogla (bivša operska pevačica i poslanica SNS-a) Jadranka Jovanović da otpeva jedno visoko ‘ce’. Gde ste vi dva dana gospodine Bakarec“, upitao je Jovanović poslanike SNS-a.

On je naveo kako vladavina SNS-a u Srbiji izgleda tako „da ne sme ništa da se pita“ navodeći kao primer javne rasprave u pojedinim gradovima.

„Kada građani žele da se uključe u javnu raspravu u Novom Sadu ili Majdanpeku, dobiju batine i to teške, da li od policije ili vaših batinaša, a onda ih strpaju mesec dana u zatvor, pa kada pitate Policijsku upravu u Boru ko je premlatio ljude u Majdanpeku, evo dva meseca ne možemo da ustanovimo“, rekao je Jovanović.

On se obratio i ministru finansija Siniši Malom, odgovarajući na jučerašnje kritike predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić na račun poslanika ove stranke koji su juče na početku sednice podelili letke ministrima i poslanicima, koja je tom prilikom zamerila da ti leci „nisu ekološki“.

„Gospodine Mali, juče ste nas prozvali da smo delili letke na papiru koji nije ekološki, a na kom papiru ste Vi Vaš doktorat pisali“, upitao je Jovanović.

Nakon što mu je rečeno da je isteklo vreme poslaničke grupe, Ćuta je izjavio: „Nisam ja potrošio moje vreme, ono tek dolazi.“

Šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov javio se za reč nakon Ćutinog izlaganja.

„Nisam ja iznenađen jednim umivenim izdanjem koje smo imali prilike da vidimo. Nisam iznenađen što čovek traži da mu neko peva, jedino što ne shvata da nije u kafani nego u Skupštini“, rekao je Jovanov i dodao Ćuti:

„Samo ti dođi da ti damo ljubav i razumevanje, to ti treba i sve je u redu, bićeš u centru pažnje. Ja ću ti omogućiti uvek da budeš u centru pažnje, jer ja znam da ti želiš. Ti si čovek koji treba da bude u centru pažnje.“

Opširnije o dešavanjima na današnjoj sednici čitajte u našem blogu.

***

BONUS VIDEO – Poslanici opozicije podržali N1 i Novu S: Opomena u medijskom mraku stigla u Skupštinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar