Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o svom odlasku u Tiranu na samit lidera EU i Zapadnog Balkana, ali je govorio i o naoružanju Vojske Srbije. Vučić je izneo i zanimljiva zapažanja o novom načinu ratovanja, ali i borbi protiv dronova.

Vučić je naveo da se sistem ratovanja promenio, a da je dronove koji su mali sada teško i uočiti, a ne oboriti.

„Mislio sam da smo u još većem zaostatku, a sad vidim da ćemo…. Rat se izmenio, sve je drugačije… Kad vidite ove male dronove, ne možete da ih vidite, a ne pogodite. Pa kako da ga pogodimo, ja ga ne vidim, vidim ga u tri sekunde, a posle više ne. Čuj da gađaš“, rekao je Vučić i dodao:

„Nego da je nama došlo ono što je trebalo da dođe, ne bismo imali problema sa tim, ali šta da se radi. Osam ili devet godina sam molio za naoružanje Pasars, a video sam da je i kad je bio El Sisi mislim da mu je to bilo veoma važno. Jezivo oružje zaista. Kad kažem jezivo, mislim na protivnike“, pojasnio je Vučić.

Podsetimo, Vučić je izjavio da će ipak otići u Tiranu na samit, te naglasio da će razgovarati i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Poručio je da ume da prizna grešku.

„Naravno, razgovaraću i sa Makronom sa kojim sam razmenjivao i poruke po ovim pitanjima, a videću, razume se i sve ostale. To je, kad se skupite, onda… Nego, u znam u šta će da se pretvori. Glavna tema će biti sankcije, a da nisu sankcije bilo bi Kosovo. A onda na to možete da dodate Vjosu Osmani, Mila Đukanovića i neke druge iz regiona i onda možete da mislite kako će to ‘ugodna situacija’ da bude za Srbiju“, naveo je on.

Bonus video: „Namagarčio te Kurti“: Ponoš žestoko o Vučićevoj „eksploziji gneva“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare