Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/Zoran Lončarević/Nova.rs/Nemanja Jovanović/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs/Goran Srdanov/Nova.rs

Iako za njega, zbog brige za Srbijom, praktično ne postoji kampanja, iako deluje da mu je teže od Zelenskog zbog rata u Ukrajini, lider naprednjaka Aleksandar Vučić pronašao je ovih dana vremena za mini turneju po televizijama sa nacionalnim frekvencijama. I ne samo to, uspeo je čak i da zapuši usta svim dušebrižnicima koji ga neosnovano prozivaju da ne sme na TV duel sa opozicijom.

Prvog čoveka države odavno bije glas da izbegava svaku vrstu sučeljavanja sa svojim neistomišljenicima, da je nedovoljno hrabar za nenameštene debate i pitanja, a oni koji su baš ljubomorni na istorijski napredak Srbije spremni su i da ga nazovu i kukavicom.

Kako pomenuti pljuvači, zarobljeni u svojim “bablovima”, ne bi imali mogućnost da mu to više prebacuju, medijski tim predsednika Vučića se dosetio genijalne ideje – njegov oponent ne mora da bude fizički u studiju kako bi se duel zaista odigrao, dovoljno je da se pojavi u formi montiranog video snimka.

To je omogućilo Vučiću da ispuni davno dato obećanje i izađe na duel sa čak petoro opozicionara:

“Evo sad prihvatam, dovedite ih petoricu i ja ću izaći na kraj sa njima petoricom. Bez ikakvih problema. Dovedite ih svu petoricu ja ću da ih pobedim svu petoricu”, obećao je pre nekoliko godina predsednik.

Tako su se na televiziji Pink sinoć pojavili snimci petoro opozicionara – Vuka Jeremića, Vladete Jankovića, Dušana Teodorovića, Marinike Tepić i jednog od Vučićevih protivkandidata na izborima za predsednika – Zdravka Ponoša.

S druge strane bio je Vučić, spreman da snažno i hrabro odgovori na sve što se bude čulo na snimcima.

Mada se u početku suzdržavao i odelevao pritiscima upornih medijskih profesionalaca Dušice i Srđana, naposletku je popustio i ušao u duel sa video snimkom Zdravka Ponoša.

Uredno je sačekao da njegov protivnik završi izlaganje i nije ga prekidao nijednog trenutka, da bi potom, na Ponoševu konstataciju da su predstojeći izbori zapravo borba između dobra i zla, odgovorio:

“Kad ne umete da pričate o socijalnim i ekonomskim temama, pričate ovako, jer ljudi znaju kako je bilo u vreme vaše vladavine. Je li zlo kad uništavate vojsku ili kad rešavate probleme vojske”, upitao je Vučić video snimak Zdravka Ponoša.

I to bi bilo to. Predsednik je rasturio video snimak sa Zdravkom Ponošem, koji nije imao mogućnost da mu odgovori, jer to i jeste poenta ovog TV duela – karatak red montiranog materijala i duži monolog šefa naprednjaka.

S obzirom na to da se kampanja zahuktava i da medijski tim predsednika svakodnevno demonstrira napredak na polju inovacija, ne bi bilo iznenađenje ukoliko u nekom od narednih gostovanja, tokom ove TV turneje, Vučić umesto table, koju u poslednje vreme vuče sa sobom od emisije do emisije, ponese holograme Ponoša, Jeremića, Tepić, Jankovića, Teodorovića i da poređa sve njih s jedne strane, a on sam da bude s druge strane.

Pobedio bi ih sigurno, a narod bi shvatio da državu vodi čovek koji se ne plaši holograma svojih protivnika.

BONUS VIDEO: Vučić protiv Vučića – ko je zaista širio paniku u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare