Ana Brnabić Foto: Printscreen/Tv Pink

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je SNS jedina stranka koja se ozbiljno bavi problemom zaštite životne sredine i unapređenja kvaliteta vazduha, za razliku od učesnika protesta, koji se samo bave politkanstvom i nemaju nijednu konsturktivnu ideju za rešavanje problema.

Na pitanje kako treba gledati i da li su zabrinavajući podaci da je Beograd po kvalitetu vazduha među najzagađenijim gradovima na svetu, Brnabić je u emisiji “Hit tvit“ na TV Pink rekla da je relevantno gledati godišnje podatke i to sa dozom zadrške jer zavisi gde su postavljeni merači.

Povodom današnjeg protesta u centru Beograda u organizaciji Eko straže, Brnabić je rekla da joj je uvek zanimljivo što je na protestima od tih 600 ljudi koliko ih je bilo “40 odsto pušača koji su zabirnuti na vazduh, ali ne i duvanski dim“.

Brojni su dolazili sami u automobilu i tako dodatno doprinoslili zagađenju, rekla je Brnabić i dodala da je razmišljala da ode na protest i razgovara sa organizatorima i učesnicima skupa, ali je odustala kada je videla njihove profile na društvenim mrežama.

„Videla sam da nema nijedne konsturkvine ideje, nijedog predloga, najstrašniji vid praznog politikanstva, uvrede na račun predsednika i onda mi kažu da se bave životnom sredinom“, rekla je Brnabić i dodala da će se sutra u Skupstini Srbije, na sedici pored bužeta dotaći i te teme. SNS je, kako je naglasila, prava i jedina strnaka koja je uradla nešto ozbiljno za očuvanje životne sredine i unapređenje kvaliteta vazduha.

„Građani treba da se uzdaju da imaju odgovornu vlast koja se time bavi, investira novac u projekte za rešavanje problema, a ne bavi se praznim pričama“, navela je Brnabić.

*** 

BONUS VIDEO: Protest protiv aerozagađenja u Beogradu, u organizaciji Eko straže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare