Na prvoj konstitutivnoj sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda, gradski odbornik iz redova Srpske napredne stranke Branislav Milićević verbalno je uvredama i vulgarnostima napao članice komisije pokreta Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO, a zatim ih i gađao dnevnim redom i materijalima za pripremu sednice.

„Prva sednica komisije za spomenike i imenovanje ulica i trgova krenula je skandalozno. Za predsedavajućeg je izabran Branislav Milićević (Branko kockica) koji je posle zamerke naše Olge Manojlović na proceduru rada gađao materijalima za dnevni red. Uskoro opširnije…“, napisao je šef odborničke gripe Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović.

U saopštenju, koje je ovim povodom objavila odbornička grupa MORAMO piše:

“Milićević je, kao najstariji odbornik, predsedavao prvom sednicom Komisije i bio je vidno iznerviran jer smo trazile reč i obrazlagale neslaganje sa dnevnim redom i odlukama koje nam se nameću uz nepotpun materijal, što je izgleda praksa svih gradskih službi i insittucija do sada“, izjavila je Natalija Simović, gradska odbornica Ne davimo Beograd i odborničke grupe MORAMO.

Pokazujući zgužvani materijal kojim ih je gađao odbornik Srpske napredne stranke, članica komicije Olga Manojlović Pintar je na sednici Komisije izjavila:

“Ovo je vaš odnos prema komisiji koja treba da postavlja imena ulica i spomenike u Beogradu. Ovo ćemo sačuvati za muzej. Ovo je jedan eksponat koji Narodni muzej može da prikaže, kako se odnosi član komisije za spomenike i imenovanje ulica prema svojoj funkciiji. O kako odgovornom odborniku se radi.”

Na prvoj sednici Komisije odlučuje se o imenovanju jedne ulice koja je prvobitno trebalo da ponese ime Gamala Abdula Nasera povodom obeležavanja godišnjice samita nesvrstanih. Nakon intervencije egipatske ambasade koja je u toku posete Egipatskog predsednika Beogradu, predlog je promenjen u „Egipatska ulica“.

BONUS VIDEO: Poznati koji su stali uz SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare