Borko Stefanović Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borko Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Kipra u Beogradu Dimitriosom Teofilaktuom o političkoj situaciji u Evropi i odnosima dve države.

Stefanović je rekao da su Srbija i Kipar tradicionalno prijateljske države koje gaje dobre diplomatske, kulturne i turističke veze, saopštila je Skupština Srbije.

On je zahvalio „na principijelnoj poziciji Kipra“ povodom nepriznavanja Kosova, ukazao na važnost nastavka pregovora Beograda i Prištine o svim otvorenim temama osim o priznavanju kosovske nezavisnosti, i dodao da zamrznuti konflikt nije dobro rešenje, navodi se.

Teofilaktu se, kako se navodi, složio da je bitno da se nastave pregovori i da se radi na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i dodao da Kipar zadržava svoju poziciju po pitanju nepriznavanja Kosova.

Stefanović je naveo da je sada pravi trenutak da Srbija, kao država kandidat za članstvo u EU, uskladi svoju spoljnu politiku sa EU i dodao da će to uskoro predložiti Odboru za spoljne poslove i na plenarnoj sednici, piše u saopštenju.

Teofilaktu je kazao da je bitno da Srbija bude konzistetnta u svojoj politici, u kojoj će slediti svoje vitalne nacionalne interese, dodaje se.

BONUS VIDEO: Može li se razmrsiti kosovski čvor: Borko Stefanović i Milica Andrić Rakić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar