Boris Tadić i Petar Petković Foto: Ivan Dinić/Nova S, Strahinja Aćimović/Tanjug

Boris Tadić, lider Socijaldemorkatske stranke i bivši predsednik Srbije, na Tviteru je objavio da Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ne govori istinu kada izjavljuje da će Srbija razmotriti povratak hiljadu pripadnika srpskih bezbednosnih snaga na KiM.

„Direktor kancelarije za KiM laže javnost kako će Srbija “razmotriti” povratak do 1000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na KiM sa ciljem zaštite našeg stanovništva. A istina je da mogu doći na KiM samo pod odobrenjem komandanta KFORa i to ne u tu svrhu!“, napisao je Tadić.

„Dakle, kancelariju za KiM nam vodi osoba koja ne poznaje čak ni rezoluciju 1244 ili koja svesno obmanjuje gradjane o navodnom patriotizmu ove vlasti, kako bi prikrili da su predali gotovo sve preostale poluge državnosti Srbije nakon Kumanovskog sporazuma“, dodao je.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, na vanrednoj noćnoj konferenciji za novinare, 8. decembra, izjavio je da je na sever Kosova ušlo 300 do 350 pripadnika Kosovske policije, uključujući pripadnike specijalne jedinice.

On je optužio kosovskog premijera da je nastavio sa „protivpravnim i nasilnim akcijama“ u cilju okupacije severa Kosova. Najavio je i da će Beograd, zbog svega, „razmotriti povratak do 1.000 naših bezbednosnih snaga na prostor Kosova i Metohije, onako kako to predviđa Rezolucija 1244, posebno član 4 ove rezolucije, kao i član 6 aneksa 2.

BONUS VIDEO: Kosovski specijalci raspoređeni na ulicama Severne Mitrovice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare