Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sedeo je u Predsedništvu Srbije dok su desetine hiljada građana napravile obruč oko zgrade na Andrićevom vencu, pa nakon završenog protesta na Instagramu pozvao "da se ujedinimo".

Vučić pred građane okupljene ispred Predsedništva nije izašao, niti im se obratio lično, ali je zato uputio poruku sa svog Instagram profila.

„22.30 je ovde u Predsedništvu Srbije i ono što je za mene važno da kažem ljudima u Srbiji je da je vreme da se ujedinimo u pokušaju da naša zemlja ide napred. U pokušaju da podignemo stopu rasta, da spustimo zaustavljenu inflaciju ispod 8 odsto, da poboljšamo životni standard naših ljudi. Sve naše razlike da pretočimo u naše demokratske prednosti, ali da počnemo da se bavimo ozbiljnim problemima Mi koji moramoo situacijom na Кosovu i Metohiji, ali i svi drugi da uradimo sve što možemo da naša zemlja krene napred. Ovo je poziv svim ljudima u Srbiji. Hvala svima. I onima koji su mi pretili vešanjem i onima koji su mi slali poruke podrške. Samo zajedno možemo u budućnost, koja će značiti bolji život za naš narod“, poručio je Vučić na Instagramu.

Ulicama Beograda orilo se „Vučiću, odlazi“, a građani su mu ostavili mnogobrojne poruke nadajući se da će ih zateći kad dođe na posao, ne znajući da je predsednik već bio na poslu, u zgradi koju su okružili.

Samo neke od tih poruka su: „U susret slobodi“, „Jači od nasilja“, „Vučiću odlazi“, „Izbačen si, napusti Andricev venac“, „Ima nas još“, „Vučiću vejderu“, „AVetinjo odlazi“, „Opljačkani hijena penzioner“, „Ti moraš da ideš“, „Manje vina manje vina…“

Iako je predsednik večeras poslao pomirljive poruke, organizatori, ali i učesnici protesta su na protestu poručili da neće stati sve dok se ne ispune zahtevi.

Zahtevi protesta ostaju isti – oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog kršenja zakona, promocije nasilja i nemorala, smenjivanje svih članova Saveta REM-a, kao i zabranu štampanih medija koji promovišu nasilje i objavljuju lažne vesti i krše novinarske kodekse, kao i ukidanje svih rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju i nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

***

BONUS VIDEO: Građani ostavljaju poruke predsedniku Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare