"Baš ste opasni", rekla je danas novinarka N1 Žaklina Tatlović predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nakon što ju je prekinuo čim je počela da postavlja pitanje u vezi sporazuma s Prištinom. A to se zatim pretvorilo u dužu polemiku predsednika i novinarke...

Na samom kraju današnjeg Vučićevog obraćanja javnosti u kojem je građane upoznao sa detaljima aneksa sporazuma s Prištinom, dogovorenog juče u Ohridu, novinarke N1 i Nova S pobunile su se zato što im nije dozvoljeno da postave pitanje.

Zatim je krenula polemika između Aleksandra Vučića i Žakline Tatalović, koja je išla ovako:

Vučić: Evo da ne bi bilo da izbegavam, sa jednom od vas dve sa Šolakovih televizija, vama na još jedno pitanje da odgovorim.

Tatalović: Ja bih da vas vratim malo na…

Vučić: Nemojte da me vraćate nego postavite pitanje. Mene niko ni ne vraća, ni ne vodi me nigde, nego mi postavite pitanje.

Tatalović: Baš ste opasni. Sinoć ste rekli, evo podsećam vas „zato što ne potpisujem, zato i ne moram da ispunim nešto. Danas nam ovde čitate ako ne sprovedete nešto snosićemo posledice na putu ka EU i finansijske posledice. Dakle, prihvatili ste sve, ali niste prihvatili sve i sprovešćete sve, ali nećete da sprovedete sve. Je l ‘ vam se ne čini da ipak malo zaluđujete ovaj narod?

Vučić: Je l’ to to?

Tatalović: Moram da vratim mikrofon?

Vučić: Kad budete držali konferenciju, držite, doći ću da vas slušam.

Tatalović: A ostali mogu? U redu…

Vučić: Hvala vam na tome što ste uvek tako pristoji i kad govorite o zaluđivanju to ste pretpostavljam naročito učili u šestom razredu, bio poseban čas. Izgleda da me niste dobro slušali. Ne samo da ne zaluđujem narod, narod zaluđujete vi notornim neistinamam i lažima. Ne ovim što govorite kakav mi  je otac, kakav mi je sin…

Tatalović: Možete li samo da se vratite na pitanje?

Vučić: Ja se ne vraćam nigde, moj pogled je uvek u budućnost. A vi se samo vraćate, ali ne brinite ja ću da vam objasnim. Imam beskrajno strpljenja za vas. Vi mi dajete dodatno energije, svi vi koji se rukovodite mržnjom. Samo da ljudi znaju, već četvrti put iako sam samo tri rečenice izgovorio, me prekidaju. Zašto? I u Narodnoj Skupštini kada političkim protivnicima odgovaram njima je najveći problem zašto je Vučić toliko govorio, zašto je toliko odgovorao.  Dakle, da, mi ćemo da implementiramo najveći deo stvari, ali neću da implementiram priznanje i ništa o ulasku u UN“.

Tatalović: Kakve su posledice?

Vučić: Ovo je već sedmi put…

Tatalović: Dakle, koncentrišite se, koje su posledice?

Vučić: Posledice su strašne. Uspeli ste svoju televiziju sa 1,1 prosečnog šera da spustite na 0,6. Zato koncentrišite se malo bolje. A posledice za Srbiju su takve da Srbija ide punim jedrima napred, pokušaćemo da imamo tri puta veću platu, čuvaćemo celovitost Republike Srbije. A posledice bi bile takve, mogu da vam pročitam. Može imate direktne negativne posledice po pitanju pristupanja EU i finansijsku pomoć koju primaju od EU.

BONUS VIDEO: Vučić se raspravljao sa Žaklinom Tatalović o Doljevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare