Foto: Shuttrrstock

Lana C. N. koja je teško povređena u aprilu kada se otkačio “zip lajn” u avantura parku na planini Jastrebac, i dalje se nalazi na bolničkom lečenju u Kliničkom centru u Beogradu. Policija je u međuvremenu, ali 15 dana nakon događaja, dostavila izveštaje o ovoj nesreći Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu. Oni će izjavom povređene žene biti dopunjeni naknadno, kada se za to stvore zdravstveni uslovi.

Nesreća u kojoj je Lana C. N. zadobila teške povrede dogodila se 27. aprila u hotelskom kompleksu Jastrebac Lejk Rizort u okviru kog se, pored dva hotela „Trajal“ i „Idila“, nalazi i avantura park, u kom se žena spuštala na takozvanom ziplajnu, postavljenom tik uz jezero. Prilikom spuštanja, kako su ranije ispričali svedoci nemilog događaja, žica na “ziplajnu” je pukla i žena je pala u kamenjar, kraj jezera.

“Nastala je potpuna histerija, zaposleni su dotrčali da pomognu, ali niko nije smeo da pomeri povrđenu ženu do dolaska Hitne pomoći. Lekari su po dolasku uspeli da je zbrinu, imala je vidne povrede glave, nogu i lice joj je bilo krvavo“, ispričao je sagovornik lista “Nova” ranije.

Kako smo u međuvremenu saznali, žena je iz Opšte bolnice u Kruševcu, gde je najpre bila zbrinuta, transportovana na lečenje u Beograd i prema informacijama lista “Nova”, i dalje se nalazi na lečenju u Kliničkom centru.

Kobnog dana, na lice mesta su, osim lekara Hitne pomoći, izašli i policajci kojima je naloženo da izveštaje dostave tužilaštvu. Kako su oni kasnili 15 dana, u delu javnost se stvorio utisak da policija pokušava da zataška nesreću, posebno imajući u vidu da se u tom kraju govorkalo da je skriveni vlasnik kompleksa zapravo prvi čovek Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić, što je on demantovao našem listu.

U međuvremenu, 15 dana od samog događaja, policija je dostavila izveštaje, rečeno nam je u Osnovnom javnom tužilaštvu, ali bez izjave povređene žene, jer se ona nalazi na lečenju. Tek kada se za to budu stvorili uslovi, izveštaji će biti dopunjeni.

“Tek nakon dostavljanja svih potrebnih podataka, može se izvršiti ocena I dalje postupanje tužilatšva”, rečeno je u odgovoru dostavljenom listu “Nova”.

Stanje joj se pogoršalo još u kruševačkoj bolnici

Prema nezvaničnim saznanjima lista „Nova“, zdravstveno stanje povređene L. C. N. se pogoršalo još u Opštoj bolnici u Kruševcu jer su joj, kako smo saznali, još u prvim danima kada je zbrinuta u toj ustanovi, prilikom jednog pregleda, ispali pršljenovi.

Bonus video: Nesreća u Novom Sadu: Mercedes udario u trafiku povređena devojka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare