Makisko polje izgradnja
Aleksandar Vučić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je ovog jutra radove na Makišu, gde je prošle nedelje počela gradnja beogradskog metroa.

„Od 1968. godine nam obećavaju metro. Kako je rekao Šarl de Gol: „Ja ovo gradim za obične ljude“. Naše je samo da radimo, da budemo pristojni kao što smo bili. Ne sekirajte se zbog tuđe bahatosti, banditizma…Nikome ne možete da izbrišete znanje i rad. Njihovi rezultati su samo njihovi puni džepovi. Rekli su ne smem da dođem ovde – ali ja sam ispunio svoje obećanje. I svake nedelje ću da dolazim i obilazim radove!“, rekao je predsednik.

Kako javlja reporter nova.rs, na gradilištu se pola sata pre skupa okupljala spontana podrška predsedniku, a tu su i gradski čelnici poput Gorana Vesića i Andreje Mladenovića, kao i direktor Milenijum tima Ivan Bošnjak.

Reporter nova.rs javlja da u sve većem broju pristižu građani i aktivisti SNS koji ne žele imenom i prezimenom da govore za naš portal. Kažu samo kratko da su došli da podrže radove. Desno od mesta na kom bi trebalo da se obrati predsednik rade dva bagera, od kojih jedan utovaruje zemlji u kamion sa natpisom Milenium tim.

Inače, Nova.rs je minule nedelje posetila gradilište beogradskog metroa, gde su nam radnici i sami najavili dolazak predsednika ovog utorka.

Makiško polje gradilište Foto:Dragan Mujan/Nova.rs
Makisko polje izgradnja metro
Ivan Bošnjak i Goran Vesić, Makiško polje gradilište Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Goran Vesić, Makiško polje gradilište Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Pompezno najavljena gradnja metroa na Makišu počela je pre nekoliko dana, iako još uvek nisu bili zvaničnici da „osveštaju“ najbitniji projekat u Beogradu. Ekipa našeg portala posetila je gradilište gde će krenuti prva trasa metroa i zatekli nekoliko radnika koji su izbacivali šut i betonirali, ali nisu baš bili spremni da razgovaraju sa nama. Oni koji su se usudili da razgovaraju sa nama kao da se pravdaju i objašnjavaju da „oni samo rade, a da drugi odlučuju i „kroje njihovu sudbinu“.

BONUS VIDEO: Protest na Makišu protiv metroa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare