Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Svedoci jezive saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila u Bulevaru kralja Aleksandra, prilikom koje je poginuo Mihajilo L. (26) iz Čačka, pričaju da je vozač "audija" Matija N. (23) išao brzinom većom od 150 kilometara na sat, te da je telo Čačanina kog je pokosio na pešačkom prelazu, od siline udarca letelo više od 30 metara! Tragediji su, pored velike brzine, a po rečima očevidaca, kumovali i mokri kolovoz, ali i činjenica da je tik pre pešačkog prelaza bio parkiran automobil kom su bila upaljena sva četiri svetla.

Na snimku koje su zabeležile sigurnosne kamere sa obližnjih objekata vidi se kako Mihajilo L. zajedno sa devojkom V. L. (24) kreće da prelazi pešački prelaz. Devojka sa kojom je bio, makar kako se može videti na snimku, krenula je da se sklanja i pre nego što je do pešačkog stigao „audi“, verovatno čuvši zvuk automobila koji se, prema rečima komšija, kretao brzinom većom od 150 kilometara na sat!

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sa druge strane, Mihajilo to nije učinio, već je zastao, a u tom trenutku je na njega velikom brzinom naleteo M. N.

„Nije ga udario direktno prednjim delom auta, već bočnim, a nesrećni mladić je leteo više od 30 metara, da bi na kraju udario u izlog prodavnice koji je visok oko dva metra, a zatim završio na zemlji. Audi kojim je upravljao drugi mladić, usled velike brzine, udario je potom u stubiće, a zatim i u zgradu. Kolovoz je bio mokar, tik ispred pešačkog prelaza stajao je drugi automobil sa sva četiri svetla upaljena, tako da je moguće da su svi ti faktori doveli do ovoga“, pričaju nam komšije.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mladić koji je vozio „audi“, pričaju komšije, izašao je iz automobila odmah, a bio je vidno šokiran.

„Uhvatio se za glavu, a onda i za vrat, kao da proverava da li je i sam povređen. Videlo se da je šokiran, tek kasnije je usledila i njegova emotivna reakcija“, priča radnik jednog obližnjeg lokala.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Devojka V. L, koja je u trenutku udarca bila sa Mihajilom, zadobila je višestruke prelome i ona je prevezena u bolnicu.

Vozač je u međuvremenu priveden i zadržan u policijskoj stanici 48 sati i protiv njega će biti podneta krivična prijava, zbog sumnje da je počinio Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Bonus video: Saobraćajna nesreća na Banovom brdu: Devojka automobilom udarila u kontejnere, pa u izlog cvećare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare