Poznata voditeljka Tatjana Vojtehovski sletela je danas na aerodrom "Nikola Tesla" iz Crne Gore i njoj je odmah na pasoškoj kontroli uručen poziv za saslušanje, zbog čega je za njom tokom jučerašnjeg dana Treće osnovno javno tužilaštvo raspisalo potragu. Iako se pretpostavljalo da će Vojtehovska po sletanju na aerodrom biti sprovedena u tužilaštvo to se nije desilo, već joj je samo uručen poziv za saslušanje koje će biti obavljeno 7. septembra.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Voditeljka je po izlasku sa aerodroma dala izjavu za portal Nova.rs rekavši da ju je o celoj ovoj farsi obavestio njen advokat Vladimir Todorić, kao i da ona nije nikakav begunac, a kako navodi tužilaštvo.

„Nisam načisto oko svega ovoga i zašto je raspisana poternica, jedino šta znam jeste da je tužilaštvo reklo da me juri tri godine i da je to razlog raspisivanja potrage. Dali su detaljno saopštenje gde navode da ne mogu da me nađu od novembra prošle godine i da su mi pozive slali tamo gde sigurno nisam, odnosno na televiziji „Prva“. Tretiraju me kao begunca, tvrde da ja namerno izbegavam da se pojavim. Da su me zaista tražili mogli su da me nađu za vreme vanrednog stanja na adresi prebivališta, niko me na kuću nije tražio“, rekla je voditeljka za Nova.rs i dodala da su je četvorica policajaca sačekala na pasoškoj kontroli, kada su joj uručili i poziv.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ona je dodala i da je iskaz dala 2016. godine u policiji u svojstvu građanina i da je od tada niko nije tražio, niti pozivao na saslušanje.

Sa druge strane, njen advokat Vladimir Todorić istakao je za Novu.rs da njegova branjenica nije ni znala da se protiv nje vodi istražni postupak.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Ona je iskaz dala u policiji u svojstvu građanina i samim tim nije bila dužna da obaveštava policiju o promeni svog poslodavca, niti je znala da se protiv nje vodi postupak. Šta su oni radili tri godine, to je pitanje za tužilaštvo“, rekao je Todorić.

Pročitajte još...

Advokat se osvrnuo i na činjenicu da je za voditeljkom bila raspisana potraga zbog neodazivanja na pozive tužilaštva, a za koje nije ni znala, dok sa druge strane imamo primer nekadašnjeg prvog čoveka opštine Brus Milutina Jeličića Jutke koji se, i pored toga što se nije odazivao na pozive suda zbog čega je čak i naloženo njegovo privođenje, nesmetano šetao i prisustvovao raznim mitinzima tokom predizborne kampanje.

„To su dupli standardi tužilaštva, u zavisnosti prema volji vladajuće većine koja kontroliše tužilaštvo. Uopšte nije bilo potrebe za ovim cirkusom, ali ja sam potpuno siguran u to da nije bilo skandalizovane reakcije javnosti, da bi danas Tanja bila uhapšena“, dodao je advokat.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Poznatoj voditeljki je na aerodromu „Nikola Tesla“ prišao i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, da joj pruži podršku.

Podsetimo, tužilaštvo Vojtehovski potražuje zbog neodazivanja na pozive za saslušanje u postupku, koji se protiv nje vodi zbog tvrdnji iznetih u njenoj emisji “Život priča” krajem 2016. godine. Inače, u pomenutoj emisiji voditeljje ka otkrila mehanizam na osnovu kojeg su starateljstva oduzimana majkama i dodeljivana bogatim očevima.

Pročitajte još...

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare